31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde emekliye seyyanen zam yapılacağı konuşulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda flaş açıklamalar geldi. Peki emekliye seyyanen zam yapılacak mı? Erdoğan net bir şekilde açıkladı...

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

EMEKLİ MAAŞLARINI ÖNCESİYLE KIYASLANMAYACAK SEVİYEYE ÇIKARDIK"

"Hayat pahalılığıyla da mücadele ettik. En çok etkilenen kesimin başında emeklilerimiz var. Her ne kadar emekli maaşlarını bizler önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşların hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor. Devletin gelirleri ve giderleri arasında dengeyi tutturamazsanız 80'lerde, 90'larda olduğu gibi çalkantıların pençesine düşmeniz kaçınılmaz."

EMEKLİ MAAŞI YORUMU: ELBETTE YETERLİ DEĞİL

"En düşüğü 10 bin TL olan emekli maaşı elbette ki yeterli değil. Arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.

"TÜM BÜTÇEYİ AKTARSAK BİLE UCU UCUNA"

Asgari ücrette ara zam mı geliyor? Tarih verdi... Asgari ücrette ara zam mı geliyor? Tarih verdi...

"Ekonomi hesap kitap işidir. Birileri çıkıp emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen zam ekleyelim diyerek emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var, 7 bin TL eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek, 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demek. Sadece 7 bin TL veya 10 bin TL olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. 2024 boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan tüm bütçeyi buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor."

"MİLLETİMİZDEN SABIR İSTİYORUZ"

"Seyyanen zamlar adaletsizlik yarattı biliyoruz. Emekliler için çaba gösteriyoruz. Hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik dengeleri yerine oturtmak için güçlü bir program uyguluyoruz. Milletimizden sabır istiyoruz. Yarınlarımız bugünlerden daha iyi olacak."