Oktay Zerrin şunları söyledi :

" İlk şiir kitabım " Sevgi Ufkundan Şarkılara "2014 yılında, Antalya Sahil Kitap' tan piyasaya çıktı. 1000 adet basılan bu kitabıma ilave olarak, 21 Şubat 2018 tarihinde de 2. şiir kitabım " Dünya Çocukla Güzel" ( çocuk şiirleri) yine 1000 adet olarak Bafra Ofset' ten piyasaya çıktı.

Bir kitabım daha çıkması gerekirken, ilgili bir yayınevi bu kitabımı henüz göndermedi. " Yalnızlığa Dur Dedim " adlı bu kitabımda sevgi, vatan, bayrak ve diğer konularla ilgili şiirlerim yer alıyor ve kitabı bekliyorum. Kitabın maketi elime ulaştı. Önümüzdeki günlerde bu kitabımı bekliyorum.

Ayrıca, bu kitaplarıma ilave olarak, adını henüz tam kararlaştırmadığım,ancak 50- 60 kadar yepyeni şiir yazılmış durumda. Ramazan ayı nedeniyle yazmaya ara verdim ama zaman zaman yine yeni şiirler yazmaya çalışıyorum. Büyük bir ihtimal, bu yeni kitabım Ramazan' dan sonra çıkacak.

Bu yeni çıkacak olan şiirlerimde çocuk şiirleri kitabı olacak. Yani o sözünü ettiğim şiir  kitabım ve  bu yeni çıkacak olan şiir kitabımı da sayarsak, piyasada 4 kitabımyer almış olacak.

Bu kitaplardan 2 si genel seviye konularında, diğer 2 ' si ise çocuk şiirleri olacak ki  genelde bu çocuk şiirlerimin eğitici, okullarda okunabilecek tarzda olmasına gayret ediyorum.

Bunlardan başka, Mayıs ayında önce Terme daha sonra aynı ay içersinde Çarşamba Kitap Fuarları' nda kitaplarımla yer aldım. Özelikle çocuk şiirlerine öğrenciler ilgi gösterdikleri için daha çok bu türdeki şiirlerimi okurlara imzalı sundum.

Bafra' da " Maarif Hareketi" Projesi Çerçevesi' nde ( Yazarlarımız Okullarda ) etkinlikleri olarak;  Altınyaprak, İsmet İnönü, Barbaros İlkokulları ile Bafra imamHatip Ortaokulu' ndaki şiir kitaplarımın imza ve sınıflarda söyleşi programlarına katıldım.

Bu nedenle, başta Bafra Milli Eğitim Müdürü sn Mehmet Ali Katipoğlu' na, beni daveteden değerli Bafra ilk ve orta okullarının değerli Müdürlerine, idareci ve öğretmenleri ile sevgili öğrncilerimize çok teşekkür ederim.

Bafra ve Samsun ilindeki diğer gitmediğim okullardan da davet bekliyorum.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı sn. Ahmet Seven ve başkan yardımcısı Doğan Kan beye fuarlardaki ilgileri için teşekkür ederim.

 Bu arada uzun bir süre görev yaptığım Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği ( KÜSADER ) Başkan Yardımcılığı ve üyeliğinden Samsun' da ikamet etiğim için istifa ettim. Dernek arkadaşlarıma bu vesileyle teşekkür ederim.

Sanat, edebiyat, musiki ve Basın çalışmalarıma, Samsun ve Bafra Basın' ı olarak devam ediyorum. Ayrıca;  Anayurt  ( Ankara ), Efece Haber ( Ankara), İpek Yolu ( Gaziantep ) Bölgeleri ile Samsun ve Bafra' da yayınlanan internet, gazete ve diğer Samsun Haber Ajansları' nda da görevime devam ediyorum.

Bunların haricinde, Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti ile Bafra Gazeteciler Cemiyeti üyesiyim. Diğer yandan, Gaziantep İpek Yolu Haber ve Reklam Ajansı Samsun İl Müdürü olarak görevim devam ediyor.

Musiki konusunda ise; bu güne kadar TRT TSM Repertuarı' na 25 kadar sözleri bana, besteleri Türkiye' nin çeşitli il ve ilçelerindeki bestekarlara ait şarkılarım bulunyor.

MESAM ( Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği ) AsilÜyesi' yim ve 31 Mayıs tarihinde İstanbul' daki derneğimizin Olağan GenelKurulu' na davet edildim. Bafra' yı ben temsil ederken; Samsun ilinden de asil üye birkaç sanatçı arkadaşım da bu Olağan Genel Kurul' da hazır bulunacak.

Amacım Bafra ve Samsun' u sanat, kültür, Basın, eğitim ve spor gibi çeşitli konularda temsil edebilmektir.

Bu güne kadar, sayısız ödülerim arasında Devlet Bakanlığı' ndan 3, Ankara B. Şehir Belediyesi 1,  Amasya Valiliğ 1, İstanbul Kadıköy Belediyesi 1, Ankara Uluslararası Sultan Özateş Sanat-Medya 2, Giresun Şebinkarahisar Hikmet Okuyar 1, Bir Harfnet 1 olmak üzere 10 ödül ile bir çok kurumdan plaket, başarı ve teşekkür belgeleri gibi ödüllerim mevcuttur.

Evli ve 2 çocuk babasıyım.Eşim Aysel emekli Devlet Memurudur. Kızımız Çiğdem' in Samsun Tekkeköy' deki bir medical şirketteki işi nedeniyle uzun bir süredir Atakum' da ikamet ediyoruz. Oğlumuz Taner ise önce Ankara Hacettepe Üniversitesi Fizik Araştırma Görevlisi iken şu anda Amerika Kaliforniya Riverside Üniversitesi' nde Fizik Mühendisliği' nde  Doktora yapmaktadır.

Bu arada, 23 Nisan gecesi sabaha karşı 03 sularında kaybettiğimiz sevgili annemizin vefatı nedeniyle taziyede bulunan tüm değerli dost, akraba, komşu ve herkese çok teşekkür ederiz."

Haber Merkezi- Samsun