Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin, AK Parti'nin Büyükşehir adayı Mustafa Demir olması nedeni ile aday gösterilmemişti. Zihni Şahin'in bu süreç sonrası Bafra ilçesinden yeniden aday gösterileceği gündeme gelse de, Bafra ilçesinde mevcut belediye başkanı Hamit Kılıç'ın yerini koruyacağı bu nedenle Zihni Şahin Bafra'dan aday yapılmayacağı öğrenildi.

Başkan Şahin'in İlkadım ilçesinden belediye başkan adayı olacağı iddiaları da gündeme geldi. AK Parti Samsun İlçe Belediye Başkan adaylarının açıklanmasının beklendiği şu günlerde ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin'in Canik ilçesinden belediye başkan adayı gösterileceği bu konuda genel merkez ile bir mutabakata varıldığı, adaylıkla ilgili bilginin Şahin'e verildiği iddiası siyaset kulislerine bomba gibi düştü.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin'in açıklanacak adaylar arasında AK Parti Canik Belediye Başkan adayı olarak yer alacağı ileri sürüldü. Zihni Şahin'in Canik adayı olacağı iddiasının doğruluğu ise resmi açıklama yapıldığı gün kesinlik kazanmış olacak.