Samsun'da koronavirüste son durum ne? Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun koronavirüs tedbirleri kapsamında vaka sayılarının düştüğünü söyledi

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, koronavirüs tedbirleri kapsamında vaka sayılarının 2 binlerden 200'lere düştüğünü belirterek, "Sağlık çalışanlarımız da yoğun bir tempoyla çalışıyordu. Onlar açısından da rahatlama oldu" dedi.

ONLAR İÇİN İYİ OLDU

Samsun'da günlük vaka sayılarının 2 binlerden 200'lere kadar düştüğünü belirten Başkan Furtun, ''Yasak ve tedbirlerin gelmesiyle beraber vaka sayılarında bir rahatlama meydana geldi. Sağlık çalışanlarımız da yoğun bir tempoyla çalışıyordu. Onlar açısından da rahatlama oldu. Yaşlı grubuna aşılamalar başlandı. Randevu sistemiyle beraber, ekiplerimiz yaşlıları evinde aşılıyor. Sağlık çalışanları için de sistem kapatıldı ve diğer risk gruplarına geçildi''diye konuştu.

İDDİADAN İBARET

Samsun'a mutasyonlu virüsün iddiadan ibaret olduğunun altını çizen Başkan Furtun, ''Bunun olup olmadığını bilemeyiz. Koronavirüsün genetiğiyle ilgili çalışmalar yapan insanların bir açıklama yapması gerekiyor bunun için. Zaten böyle bir şey olsa, vaka sayılarına yansıması gerekirdi. Kısıtlama ve yasakların bu şekilde devam etmesi gerekiyor. Aşılamanın daha fazla kesime ulaşması ve toplumun aşıyla bağışıklık kazanması ve bu anlamda yasakların da kademeli olarak azaltılması gerekiyor. Aşıların bir an önce daha geniş insan sayısına ulaşması bu noktada çok önemli. Rehavete kapılmamalıyız''dedi.