19 Mayıs Belediye Başkanlığına gelen bir ihbarı değerlendiren 19 Mayıs Belediyesi Veteriner Hizmetleri ve Zabıta Ekipleri 8.5 ton tarihi geçmiş beyaz ete el koydu.

Ramazan ayı öncesinde denetimlerini sıklaştıran 19 Mayıs Belediyesi ekipleri, gelen şikayet üzerine bir depoya gerçekleştirdikleri baskında 8.5 ton tarihi geçmiş beyaz ete el koydu. Durumun tespit edilmesinin ardından İlçe tarım müdürlüğüne bilgi veren ekipler tarihi geçmiş 8.5 ton beyaz eti 3 kamyon ile taşıyarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğüne teslim etti ve depodaki malların sahibi hakkında yasal işlem başlattı.

Açıklamalarda bulunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’Ülkemizde son zamanlarda yakalanan en yüksek tarihi geçmiş bozuk et ekiplerimizin gerçekleştirdiği baskında ortaya çıkmıştır. 8.5 ton satışa hazır beyaz et yakalanarak imha edilmiştir ve mal sahibi hakkında yasal işlem başlatılmıştır.Ramazan ayı öncesinde denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. 19 Mayıs Belediyesi olarak kendi bölgemizde vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlere devam edeceğiz. İlçemizde kimseyi halkımızın sağlığı ile oynatmam.’’ dedi.