Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın stratejik Planı'nda yer alan " Aktif Yaşlanma" Politikası doğrultusunda, huzurevlerinde kamakta olan yetişkin gençlere yönelik fiziksel aktivite çalışması başlatıldı.

Yetişkin gençlerin spor yoluyla fiziksel, psiko-sosyal ve duygusa lgelişimlerini destekleyerek, sosyalleşmeleine katkıda bulunmak, hoşca vakit geçirmelerine dayalı diyaloglarını artırmak amacıyla aktif dinlenme sağlayan ve hiçbir sakatlanma riski içermeyen Bocce Sporu'nun özel olarak seçildiğini vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş, " Bugün gelinen noktada dünyada ve ülkemizde benzer bir örneği olmayan ve ilk kez yapılacak olan " ASP Yetişkin Gençler Bocce Ligi" nin tüm alt yapısı tamamlanmış buunmaktadır.

45 İL, 78 HUZUREVİ, 700 YAŞLI BİREY

Bocce Ligi'ne 45 ilden 78 huzurevinde kalmakta olan 700 yaşlı birey katılacak ve Ekimayında Türkiye Şampiyonası Final Müsabakaları şeklinde devam edecek. Şampiyon olan takımın, ülkemizi ve Bakanlığımızı temsilen Avrupa Şampiyonası'na katılmasıyla lig tamamlanacak" dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İlMüdürü Tekin Balcı ise benzer bir örneği olmayan ve ilk kez yapılan" ASP Yetişkin Gençler Bocce Ligi'nin tüm altyapısının tamamlandığını ve Karadeniz Bölgesi'ne yönelik ilk müsabakaların Samsun'da oynandığını belirterek " Söz konusu müsabakalara destek veren başta sn. Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya olmak üzere sn. Valimiz İbrahim Şahin, sn. Vali Yardımcımız Hakan Kubalı, Genel Başkan'ımız sn. Gürdal Gümüş, İl Kültür, Spor Koordinatörü sn. Cemal Bulut, Kulüp Yönetimi ve sporcularına en kalbi şükranlarımı sunuyorum "dedi.

Samsun'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ev sahipliğinde açılışı yapılan " ASP Yetişkin Gençler Bocce Ligi ", Samsun, Trabzon, Sivas, Zonguldak ve Amasya takımlarının birbirleriyle yaptığı müsabakalarla devam etti.

Bu turnuvaya Bafra ilçesini temsilen 75. Yıl Bafra Huzurevi sakinlerinden Şahin Dursun, Ferhat Öztürk, Mustafa Altay, Cevat Alver, Hamit Topal, Mustafa Yüksel ile beraberinde Antrenör Yardımcısı Özcan Deniz katıldılar.

Bundan sonraki müsabakalar Ordu'da Ordu- Bafra 75. Yıl Huzurevi ile olup programşöyledir:

2. Hafta: Merzifon- Tokat, Ordu- Bafra

3. hafta: Bafra- Tokat, Ordu- Amasya

4. hafta: Merzifon- Bafra, Ordu-Tokat

5. hafta: Tokat- Amasya, Bafra- Ordu

6. hafta: Tokat- Amasya, Amasya- Ordu

Bafra 75. Yıl Huzurevi Bocce takımı ile diğer katılan tüm takımlara başarılar dileriz.

Oktay ZERRİN- Özel Haber- Samsun