Geçtiğimiz kış ayında açılan  sınırlı sorumlu Esençay, Akalan ve Şahinkaya mahalleleri tarımsal kalkınma kooperatifi bölgede ilk olarak kalkınma öncelikli çalışmalarına başladı.


Belge töreninde bir konuşma yapan S.S. Esençay, Akalan , Şahinkaya Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sebahattin Çağşur,’’Bafra Akalan köyünde yetiştirilen fasulyeyi marka tescili alarak tescilleten kooperatif bundan sonraki süreçte ismi geçen 3 köyde kalkınma odaklı toplantılar yaparak stratejik yol haritası dahilinde çalışmalar yapacak.
Kuruluş amaçlarımızda  orman köylüsünün her türlü kalkınma odaklı çalışmaları için harekete geçen kooperatifimiz ,  Bafra  ilçesinde 3 köyü bir araya getirerek  kooperatif kuran ilk kooperatif olma özelliğini taşımaktadır.
Kooperatifimiz kadın girişimciliği genç girişimciliği v.b gibi konularda da oldukça profesyonel çalışmalar yapacak.
6 ay önce başvurusunu gerçekleştirdiğimiz marka için kooperatif önünde belge töreni düzenleyen kooperatif başkanı sebahattin çağşur çok ciddi çalışmalar için yola çıktık bu konuda gerekn neyse yapılacak.bizler bölgemizdeki insanlarımızın  kalkınma odakli gelişim için elimizden geleni yapacağız.’’dedi
Belge için başvuru esnasında süreci  takip eden kooperatif ar/ge sorumlusu Cemalettin Cankurt süreç diğer köylerimize örnek olması için çok önemli farkındalık çarpan etkisi inovasyon için bütün imkanlarımızı değerlendireceğiz .’’dedi.
Konuşmalardan sonra ise tescil belge teslim töreni yapıldı.
S.S. Esençay, Akalan , Şahinkaya Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sebahattin Çağşur, Akalan Temsilcisi Devrim Yıldırım ve Şahinkaya Temsilcisi Turan Çelik’e tescil belgesini DAMSAN ŞİRKETLER GURUBU Yönetim Kurulu Başkanı ve Bafra TSO Başkan Adayı Serdal Sefa Kocabaş, Yeniden Refah Partisi Bafra İlçe Başkanı Bilal Arslan, Kooperatif ar/ge sorumlusu Cemalettin Cankurt hayırlı olsun dilekleri ile takdim ettiler.
Programa ayrıca Bafra TSO Başkan Adayı Serdal Sefa Kocabaş’ın ekibi, Bafra DEDDER ve BAMBAD Başkanı Ömer Közen, Gökçeağaç Oymağı Derneği Başkanı Galip Küçükçakır , Yeniden Refah Partisi Bafra İlçe yönetimi, Çağşur Mahallesi Derneği Başkanı Çetin Çağşur ile çok sayıda vatandaş  katıldı.