ÖMER ÇAPOĞLU

Bafra Haber-Genel seçimler için AK PARTİ'den Mlletvekili aday adaylığı başvurusu yapan ve bu nedenle Bafra Belediye Meclis üyeliğinde istifa eden Ömer Çapoğlu’nun yerine Erhan Özkan getirildi.

HAMİT KILIÇ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, yeni Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti.Zihni Şahin’den boşalan başkanlık koltuğuna 10 Gündür Bafra Belediye Meclisi Başkan Vekili Hamit Kılıç oturuyordu.

Bafra'da yeni başkanın tespiti için yapılan temayül yoklamalarının ardından meclis üyeleri Hamit Kılıç, İsmail Kurt, Kemal Şenocak ve Ramazan Çotur mülakat için AK Parti Genel Merkezi'ne davet edildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla Hamit Kılıç, AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak açıklandı.

PAZAR GÜNÜ MECLİS TOPLANDI

Bafra Belediyesi Meclisi'nin Pazar günü gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zihni Şahin’in yerine gelecek isim için seçim yapıldı. Yapılan seçimde AK Parti'nin adayı Hamit Kılıç tüm kullanılan oylari 27 oy alarak Bafra Belediyesi Başkanı oldu.

Hamit Kılıç’dan Boşalan Bafra Belediye Meclis üyeliğine ise Kamil Kenanoğlu gelecek.