Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nı tamamen yenileme çalışmaları ile Belediye Caddesi’nden başlatılan baskı beton kaldırım yapımları ise Alaçam, Yaşar Doğu ve Tekel Caddesi istikametinde devam edecek.

Bafra Belediyesi’nin Tabakhane Mahallesinde asfalt ve İlyaslı Mahallesinde ki beton yol çalışmaları ise Başkan Şahin tarafından yerinde incelendi. İncelemelere Başkan yardımcıları İsmail Kurt, Fikret Vatansever ile Mahalle Muhtarları Serdar Gürpınar ve Dursun Çağlayan’da katıldı.

Başkan Şahin incelemeler sırasında vatandaşlarla sohbet etti. İlyaslı Mahallesinden Kıbrıs Gazisi Ali Osman Karadeniz’in engelli olan oğulları Nuri (37) ve Yunus (32) Karadeniz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’den evlerinin bulunduğu yolun beton yol yapılmasını talep etti. Başkan Şahin talebi yerine getirerek beton yol yaptı. Talepte bulunan Nuri ve Yunus kardeşler Başkan Şahin’e teşekkür ettiler. Nuri Karadeniz; 30 yıldır burada yaşadıklarını ve çile çektiklerini ifade ederek Başkan Şahin’e “Siz geldiniz ve yaptınız, size ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Yunus Karadeniz ise “Bizi çamurdan kurtardınız, çare oldunuz. Yapılan yol gayet güzel oldu.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Öncelikli olarak problemleri yerleri yaparak sorunları çözmekten mutlu oluyoruz. Bafra’da yaklaşık 3,000 km yol ağı var. Bunun 556 kilometresi Büyükşehir’de diğerleri bizde. Bizde olan yolların çoğu da hiç yapılmamış olan yollar. Büyükşehir yasası ile genişleyen hizmet alanımız ile birlikte biz bir planlama yaptık. Bu program dâhilinde özellikle 1,5 yıldır çok sorunlu olan yerlerde beton yol yapma çalışması başlattık. 80 km civarında beton yol yaptık. Bugün de burada hemşerilerimizin problemini çözdüğümüz için çok mutlu olduk. Bu arada Bafra’da Engelliler Koordinasyon Merkezi kuruyoruz. Engellilerimizin sorunlarını burada görevlendireceğimiz bizim engelli arkadaşlarımızla çözeceğiz. Engellilerimiz için rampalı asansörlü araç alıyoruz. Acil bir durum olduğunda ya da bir yere gidemeyecek engellilerimize bu aracımızla hizmet edeceğiz. Hükümetimizin engellileri sosyal hayata bağlayan projeleri de çok önemsiyorum. Engelliler ile ilgili çıkarılmış olan yasalar, toplumsal sorunlarımızdan biri olan engellilerimize sosyal devlet adına yapılmış en önemli hizmettir. Kimler bu işlere vesile olmuşsa sağ olsunlar, var olsunlar. Ayrıca İkinci Bahar lokali, Kırsal Kalkınma Merkezi, Kent Ormanı, bilgi ve teknoloji evi proje ve hizmetlerimize başladık. İki önemli projemiz daha var. Onları da hemşerilerimizle paylaşacağız. “ dedi.