Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamdan en çok etkilenenlerden biri de esnaf oldu. Yapılan düzenleme sonrası ticari tarifelerde faturaların zam oranı yüzde 125 olurken, esnafın faturaları ise 2-3 kat arttı. Faturalar karşısında şok olan birçok esnaf, kendi önlemlerini almaya başladı. Ocak söndüren elektrik faturalarından sonra özellikle kafe işletmecileri masalarda bulunan ısıtıcılardan saat başı ödeme planına geçti. Kısa sürede İstanbul ve Kocaeli'de yaygınlaşan bu sistemin en kısa sürede Bafra'da da hayata geçirileceği öğrenildi.

KAFELER KENDİ ÖNLEMLERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Özellikle İstanbul'daki kafeler, ısıtıcı açtıran vatandaşlardan saat başına 5-15 lira arasında ücret almaya başladı. Sosyal medyada viral olan bu olay sonrası kafe sahipleri kendi önlemlerini aldıklarını belirterek artık yapacak bir şeylerinin olmadıklarını ifade etmişlerdi.

KAFELERDE OTURMAK İSTEYENLERE SİPARİŞ LİMİTİ GETİRİLDİ!

Isıtıcılardan saat başı para alınması olayı henüz daha tazeliğini korurken, Metrekaresi küçük kafe ve restoranlar artan maliyetler nedeniyle kimisi açılış ücreti sistemine geçiş yaparken kimisi de 40-50 TL'nin altında sipariş verenleri oturtmama kararı aldı. Edinilen bilgilere göre İstanbul ve Kocaeli'de hayata geçirilen bu sistemin Bafra'da da başlanacağı öğrenildi.

BAFRA'DA DA EN KISA SÜRE İÇİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK!

Bafra’da cafe işleten bazı firmalar Elektrik faturaların artık can acıttığını belirterek, Şu an bu sistemin Bafra'da hayata geçirilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bu şekilde devam ederse Bafra'daki kafelerde en kısa sürede ısıtıcılar için saat ücreti ve sipariş limiti getirilecek. Bunun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.