Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet İsmailoğlu ve Yönetiminin bu hafta başında almış olduğu kararla poliklinikte görev yapan sekreterlerin görev yerleri değiştirildi.

HEM SEKRETERLİK HEM  DOKTORLUK YAPACAKLAR

Sekretersiz kalan doktorlar hem hastayla ilgileniyor hemde kapının önünde oluşan kalabalığı sakinleştiriyor.

Bölge hastanesi olan Bafra Devlet Hastanesinde sekreterlerin olmayışı hem doktorları hemde hastaları zor durumda bıraktı.

Vatandaşlar şikayetlerini şöyle ifade ettiler:Poliklinikler zaten çok kalabalık oluyor.Doktor hastayla  ilgilendiği  için kapı önünde bekleyen vatandaşla kimse ilgilenmiyor.Polikliniklerin önünde sıra kalmadı sürekli hastalar arasında sıra yüzünden tartışma çıkıyor.Bu işin bir an önce çözülmesini istiyoruz dediler.

Vatandaşlar şikayetlerini şöyle ifade ettiler: 3 saat önce hastaneye geldiğini söyleyen bir anne. Doktor Kapıyı açmaya geliyor ve kapı önünden bekleyen hastaları sakinleştirmeye çalışıyor, doktor görevinimi yapacak yoksa sekreterlikmi yapacak.3 Sattir muayane olmayı bekliyorum dedi.

Doktorlar Şikayetçi

Edindiğimiz bilgiye göre sekreter olmadığından dolayı doktorlar hastalarla değilde kapı önünde muayane olmayı bekleyen hastalarla ilgilenmek zorunda kalıyor.İsmini vermeyen görevli bir doktor Önceden 80-100 arası hastaya bakıyorduk ama şimdi tek başımıza kaldığımız için bu sayı 50-60 düştü  vatandaş muayane olamadan evine gidiyor.Vatandaş muayane olamayınca doktora bağırıyor bu şekilde devam ederse bizde doğal hakkımız olan greve gideceğiz dediler.

BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPTI

Bafra55’e açıklama yapan Bafra Devlet  Hastanesi Başhekimi Ahmet İsmaioğlu, Hastanemizdeki toplam hekim sayısı 108, 18 hekimimiz acil bölümünde pratisyen, 90 hekimimiz poliklinikte uzman olması lazımken, mevcut durum şu şekilde.

79 HEKİM VAR

Hastanemizde 79 hekim bulunmaktadır. Bu hekimlerin 12 tanesi pratisyen, 65 uzman bulunuyor. Ancak 12 hekim oda sayısının yetersizliği dolayısıyla poliklinik yapamıyor. Hastanemizdeyse 54 adet poliklinik odası mevcut. Aktif olarak 52 tanesi kullanılıyor. Hastanemize yapılan en son atamada ise hastanemizde 10 adet uzman hekim çalışmaya başlayacak. Dolayısıyla sekreterliklerde yapmış olduğumuz değişikliğin amacı hastanemizdeki oda sayısının yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Polikliniklerde 52 sekreter görev yapıyor, haliyle cerrahların ameliyat günlerinde sekreterler dönüşümlü olarak diğer doktorların odalarında görevlerine devam edecek. Yeni başlayacak hekimlerimize yetecek kadar sekreter sayımız olmadığından bu uygulamaya geçildi.

Yeni sistemde 2 doktora 1 sekreter düşmesi planlanıyor’’ dedi.