Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi 2018 yılı istihdam hedeflerinin gerçekleştirmek amacıyla iş piyasası ziyaretlerini arttırarak devam etmektedir. Bu kapsamda Bafra ve Bağlı ilçeleri olan Alaçam, Ondokuzmayıs ve Yakakent’te yılsonuna kadar çalınmadık kapı bırakmayacak olan İŞKUR, Bafra Ticaret Sanayi Odası ve diğer odalarla görüşülerek ziyaretlerini gerçekleştirecektir. Söz konusu çalışmalar için İş ve Meslek Danışmanları sahalarda faaliyetlerini sürdürmekle beraber İstihdama doğrudan etki edecek firmalarla Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK, bizzat ziyaretlere katılmaktadır.

FABİO 80 KİŞİ DAHA ALACAK

Bu kapsamda Bafra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan FABİO Körük fabrikası ile Bafra Madeni Sanatkârlar Odası ziyaret edildi. Ziyaret esnasında yapılan görüşmelerde Yeni açılacak olan Bafra Hava Süspansiyon Sistemleri İmalatı firmasına eleman temininde işbirliğine gidilme kararı alındı. 1 yıl içerisinde 80 kişiyi istihdam etmeyi hedefleyen firmadan ilk etapta 11 kişilik doğrudan talep alındı. Nitelikli eleman temininde güçlük çeken firmaya Bafra İŞKUR olarak nitelikli eleman yetiştirme temininde bulunacaklarının sözü verildi. Bu amaçla ilk etapta 4 kişilik İşbaşı Eğitim Programı, 25 kişilik İstihdam Garantili Meslek Eğitim Kursu, 6 kişilik de MEGİPprotokolün kapsamında yetiştirerek nitelik kazandırılması ve sonucunda istihdam etme taahhüdü alındı.

ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK, Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz ve İl müdürlüğümüzün teşvik ve destekler konusunda işverenlerimizin taleplerine oldukça önem verdiğini, işverenlerimizi ziyaret ederek sorun ve çözüm önerilerinin yerinde görerek istihdama daha fazla nasıl katkı sağlanılmasına çalışıldığını belirtti. Bu amaçla FABİO firması ile Bafra Madeni Sanatkârlar Odasınıziyaret ederek istihdamın arttırılması konusunda taleplerde bulunduk. Yeni açılacak Hava Süspansiyon Sistemleri İşletmesi içinAR-GE Müdürü Şuayip ÇAKIR’dan taahhütler aldık. Bafra Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hurşit TULUM ile de Bir Senden Bir Benden Teşviki ile “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” MEGİP hakkında değerlendirmeleryapıldı.

İstihdam seferberliğine Bafra İŞKUR Hizmet MERKEZİ İş ve Meslek Danışmanları Selma GÜNAYDIN ve Sezgin BOYUN eşlik etti.