İlçemizde Kasım ayından başlayan ikinci ’’zirve’’sürecinde çetin bir mücadele verildi. 2 aylık süre boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları ve ek tedbirlerle, her şeyin güzel olması umuduyla sevdiklerimizden koptuk. Kahraman sağlık ordumuz ve süreci yöneten tüm kahramanların çabası sayesinde günlük vaka sayımız 150’lere  dayanmışken son günlerde 50'lere kadar düştü.

Hükümetin açıkladığı 31 Aralık akşamı başlayan ve 80 saat süren kısıtlama süresinde hastanelerde mutlu eden bir rahatlık vardı. Yasak boyunca toplam

HASTANELER RAHATLIYOR

2 ay boyunca ortaya koyulan çabanın sonucunda Bafra Devlet Hastanesi’nde doluluk oranları da oldukça düştü.

Ulaştığımız  bilgiye göre pandemi tedavisi yapılan Bafra Devlet Hastanesi’nde  doluluk oranı yüzde 95'lerden yüzde 60'a düştü. Buna rağmen acı günlerden kalan hastaların da bulunduğu yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 50'nin üzerinde. Bugüne kadar korona hastası olup tedavi görenler baz alındığında iyileşme oranı yüzde 85'in üzerine çıktı. Yetkililer, 80 saatlik yasağın dönüşünün 1 hafta sonra alınacağını söylüyor. Vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmemesi için tedbirlere sıkı şekilde sarılmak zorundayız.

Bafra’da Güncel Korona sayılarını yarın sizlerle paylaşacağız.