Bafra’da FETÖ'ye yönelik operasyonlarda üst düzey yapılanmanın kritik isimleri hâla firarda.
FETÖ'cülerin en çok firar ettiği ülke Amerika. Çünkü örgütün 1 numarası Gülen Amerika Pensilvanya'da yaşıyor. Amerikanın örgüt üyelerine verdiği maddi ve manevi destek de FETÖ'cülerin bu ülkeyi tercih etmelerinin en büyük nedeni.

Çok sayıda örgüt üyesinin bir kısmı firar için Avrupa ülkelerini tercih ederken bir kısmı da FETÖ'nün güçlü olduğu bazı Orta Asya ülkelerine kaçtı.

BAFRA’NIN KİLİT İSMİ

Bafra’nın en gizemli adamlarından ve Bafra’nın paralel imamı Olarak Bilen Faruk Doğan Kod isimli Bafra imamı 2 Yıldır yakalanamadı.

Bafra’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ,Göz altına alınan iş adamları,Emniyet Mensupları ve  öğretmenlerin ifadelerinde adı çok sıkça geçen FARUK Doğan’ın Bafra imamı olarak görev yaptığı sanılıyor.

Bafra imamı olarak bilinen Faruk Doğan 2012-2014 yıllarında paralel yapıya ait Sakarya Dershanesinde müdürlük yaptığı ifade edildi.

Faaliyetlerini büyük bir gizlilik içinde yürüten Faruk Doğan günlük hayatta gerçek ismini kullanırken örgüt adına yürütülen tüm eylem ve faaliyetlerde ise kod ismini kullanıyordu. Alt kadroları bile imamın gerçek ismini bilmiyorlardı.

YAKALANAN BAFRA FETÖ EMNİYET İMAMI HERŞEYİ AÇIKLADI

Bafra İlçesi'nde öğretmen olan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki FETÖ/PDY yapılanmasında komiserlerin imamı olduğu önü sürülen T  S., ifadesinde, "2014 yılının Mart ayında ben öğretmen grubundaydım. 2014 yılından sonra Bafra'da imam olarak görevlendirildim. Komiser olan M.K.'ya ByLock yükledim. İ.S. adlı komisere de yüklemeye çalıştım, ancak geri mesaj gelmediği için yükleme başarısız oldu. 2015 yılının başlarında ByLock'u bırakıp Eagle'ye geçtik. Daha sonra Eagle'yi de bırakıp Tango benzeri bir sisteme geçtik ve darbe girişimine kadar bu sistemi kullandık. 2003 yılından itibaren cemaatin içindeydim. Sohbete gelen arkadaşlar maaşlarından 150-200 lira kadar bağış yaparlardı. Grubumdaki komiserlere kullandığım programları ben yükledim. Ben kimseye iftira atmadım. Bu nedenle içim çok rahat. Darbe girişimi günü bana darbe mesajı geldi. Ancak ben kimseye bu mesajı göndermedim. Cemaat dediklerimizin neler yaptığını herkes gördü. Eşim de öğretmendir ve telefonunda Bylock çıktığı için ihraç edilmiştir. Eşimin telefonuna Bylock'u ben yükledim" dedi.
Emniyetin imamı olduğunu söyleyen T S’ye Darbe Günü Darbe Mesajını Bafra’nın İmamı diye tahmin edilen Kod Adlı Faruk Doğan’dan Geldiği ifade ediliyor.2 Yıldır yakalanamayan Faruk Doğan’ın Amerika’ya kaçtığı gelen bilgiler arasında