15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen iftar programı Bafralıların akınına uğradı. 5 bin kişinin katıldığı iftar programında 7’den 77’ye herkes aynı sofrada buluştu. Masaları tek tek gezen Belediye Başkanı Hamit Kılıç, hemşerilerine hoş geldiniz diyerek, herkesin Kadir Gecesini tebrik etti.

İftar programında konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları ifade etti: “Bu kutlu günde buraya gelerek bizleri sevindiren Bafralı hemşerilerime teşekkür ederim. Bu akşam beklentimizin çok üzerinde bir katılım oldu. Ufak tefek aksaklıklar da muhakkak oldu, onun için haklarınızı helal edin. Vatandaşlarımıza “Seccadenizi Alın Gelin”, Bin aydan daha hayırlı gecenin coşkusunu İftardan Teravihe hep birlikte yaşayalım diyerek ricada bulunmuştuk. Maşallah hemşerilerimiz bu akşam akın etti. İftar sonrası, ilahiler okunacak, Kur’an-ı Kerim tilavetlerinde bulunulacak, hep birlikte dualar yapacağız, yatsı ve teravih namazımızı burada eda edeceğiz. İnşallah güzel bir şekilde gecemizi de burada idrak edeceğiz. Bu vesile ile Kadir Gecesinde yapacağınız duaların kabul olmasını diliyorum. Programın hazırlanmasında emeği olan herkese özellikle Bafra Müftümüz Necmettin Kayar ve müftülük personelimize, belediye personelimize, birim müdürlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen iftar yemeği sonrası yapılan konuşmaların ardından Bafra Müftülüğü tarafından hazırlanan Kadir gecesi programı başladı. Bafra Müftülüğü Tasavvuf Musikisi korosu tarafından okunan ilahiler ve Kur’an Tilavetleri ile gece devam etti.