Son dönemde Bafra’da Mevlana Mahallesi olmak üzere birçok Mahallede kiralık ev bulmak zorlaştı. Hatta Emirefendi,Fatih Mahallesi,İsmetpaşa Mahallesi gibi bazı bölgelerde ev arayan vatandaşlar, emlakçılara ismini yazdırıp haftalarca sıra gelmesini bekliyor.

Son dönemde Bafra’da ev arayan vatandaşların en çok dert yandığı sorunlardan biri de ev kiralarının yüksekliği. Ev arayan birçok kişi hem kiralık ev bulamamaktan, hem de birden yükselen kira fiyatlarından dolayı mağduriyet yaşıyor.

DAİRE FİYATLARI DURDURULAMIYOR

Bafra’da son 15 yılın en büyük gelişimini inşaat sektöründe yaşıyor. Binlerce yeni dairenin yapımı devam ededursun, ev sahipleriyle kiracılar arasında sıkı bir pazarlık yaşanıyor. Müstakil ev ilçede bulmak hayal olduğu şu günlerde, vatandaşlar sıfır daire alabilmek için sürekli piyasa araştırması yapıyor. Maddi durumu ve geliri iyi olan vatandaşlar satın alma yoluna giderken, kiracılar ise daha ucuz ev bulabilmek için mahalle mahalle dolaşarak taban patlatıyor. Satılık daire fiyatları 600 bin liradan başlarken, yerine göre 900 bin liraya kadar yükseliyor. İlçedeki kira fiyatları ise bölgesine göre 1500 ile 2500 TL arasında değişkenlik gösteriyor

Ortalaması memur ve emekli şehri olan Bafra’da artık gayrimenkul fiyatları ve kiraları ulaşılabilir olmaktan çıkmaya başladığı ifade ediliyor.

Denizi, boğazı, ormanı, yaylası olmayan bu şehirde bu fiyatlar hayretle karşılanıyor.

Nasıl olsa kredi var diye insanlar 10 yılını 20 yılını bir ev için ipotek altına aldıkları gözlemlenirken, buna neden çözüm bulunmadığı ise bilinmiyor.

4 bin 250 lira geliri olan bir çalışan 600 bin liralık evi almak için hiçbir yiyip içmese hiçbir masraf etmese ve maaşını bankada bekletse 12 yıl çalışması gerekiyor.