Bafra’da, “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi kapsamında, araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.

Trafik kazalarını aza indirmek amacı ile İçişleri bakanlığının talibatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde olduğu gibi Bafra’da da dün , ‘KIRMIZI DÜDÜK’ projesi etkinliği başlatılmıştı.

Bayramın 1’ci gününde Bafra’da gerçekleştirilen trafik uygulamalarına, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan uygulama noktalarını denetleyerek, uygulamalara katıldı. Ebeveyinlere ‘KIRIMIZI DÜDÜK’ projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Samsun-Sinop Karayolu üzeri Kızılırmak Köprüsü Mevkiinde bulunan uygulama noktasında durdurulan araç içerisindeki çocuklara ‘Trafik kurallarını biliyormusunuz ?’ sorusunu sorarak Gökdoğan, çocuklara trafikte yaptıkları kural ihlalleri durumunda ebeveyinlerini uyarmaları için kırmızı düdük, tişört ve şapka hediye etti, çocukları trafik polisi olarak görevlendirdi.

Trafikte görevlendirilen çocuklar ailelerinin trafik ihlali yaptığını görünce, düdüklerini çalarak uyarıda bulunacak. Sürücülerin aynı hatayı tekrarlamaları durumunda yolda gördükleri trafik polislerine annelerini ve babalarını ihbar edecekler.