Bafra ilçesinde Kurban Bayramının 2.ci gününde protokol ve halk bayramlaşması gerçekleşti. Bafra Alparslan Türkeş Parkında halkın katılımıyla, protokol bayramlaştı. Bayramlaşmada birlik ve beraberlik mesajları verilerek konuşmalar yapıldı.
İlk olarak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmada,’’ Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir.

Bu vesileyle Kurban Bayramı’nın, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile kesilen kurbanların ve yapılan duaların kabulünü Yüce Allah’tan diliyor, herkese aileleri ile birlikte daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’dedi.


Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,’’ İnsanları kaynaştıran, birlik beraberlik ruhunu geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma hislerinin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin sevincini yaşıyoruz.Kurban Bayramı; cömertliğin, rahmet , kardeşlik ve bereketin bol olduğu, milletin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlendiği ve gönül birliği oluşturduğu dini bayramlarımızdandır. Bayramlar, herkesin birbirini sevgi ve samimiyetle bir kez daha kucaklaması için bir fırsat olarak görülmelidir.Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik eder, Kurban Bayramı’nın tüm Bafra halkına, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim.’’diyerek sözlerini tamamladı.


Bafra’da Kurban Bayramının 2.ci gününde yapılan protokol ve halk bayramlaşmasına Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra TSO Başkan Adayı ve DAMSAN Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Oda Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları, İş İnsanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.