Samsun'un Bafra ilçesi Fatih Mahallesi Alikale Caddesi'nde 3 gün önce minibüsü kurşunladılar. Vatandaşlar seyir halinde olan bir otomobilden minibüse ateş açıldığını ihbar etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri olay yerinde yaptığı incelemede 8 adet 9 milimetre çapında boş kovan ele geçirdi.

Kaçan araçları yakalamak için çalışma başlatan ekipler aracın plakasını ve şahısların kimliklerini tespit etti. Polis ekipleri kısa sürede kurşunlanan minibüsü ve sürücüsü M.T'yi yakalayarak emniyete götürdü.

Yapılan incelemelerin ardından minibüsün arka kapısında kurşun deliği olduğu görüldü. Güvenlik güçleri minibüsü kurşunlamaya olayına karışan otomobili de yakalamak için çalışmalarını genişletti.

MOBESE kayıtlarında yapılan incelemede otomobilin 19 Mayıs ilçesinden Bafra'ya giriş yaptığı görüldü.

Asayiş Büro ekipleri Büyükcami Mahallesi'nde otomobili ele geçirerek olay karıştığı iddia edilen sürücüsü O.K.'yı yine olayda kullanıldığı iddia edilen O.K.'yı gözaltına aldı.

Aynı akşam otomobilde olduğu iddia edilen 33 yaşındaki U.A.'da gözaltına alındı. Olayla ilgili ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan minibüs sürücüsü M.T.'de savcının talimatıyla gözaltına alındı. Cumhuriyet savcısı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.