Bafra Tofaş kavşağı, özellikle bazı saatlerde servis araçları, Özel araçlar ve Sanayi bölgesine gidecek araçların eklenmesiyle birlikte çok sıkça kazalara sebebiyet vermesinden dolayı çok sık gündeme gelmişti.Ve Bafra’da ölüm kavşağı olarak adlandırılmıştı.


KIRCALI,İLK GÜNDEN İTİBAREN TAKİP EDİYOR
Konuyu ilk günden itibaren yakından takip eden AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, 15 Mart 2020 tarihinde Bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak için Samsun'a gelen Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı Bafra’ya getirerek Tofaş kavşağında yapılması planlanan çalışmaları Bakana proje üzerinde anlatmıştı.
O gün Projeyi ve çevreyi inceleyen Bakan M.Cahit Turhan,Karayolları Bölge müdürüne talimat vererek kavşak için ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmasını istemişti. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, görevi Adil Kara İsmailoğlu’na devrettikten sonra Kara İsmailoğlu, “devlette devamlılık esastır” ilkesinden yola çıkarak projenin bitmesini sağladı  
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ KIRCALI KONUNUN TAKİPÇİSİ OLDU
Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerle Bafra Tofaş Kavşağı’nın yapımını ve hızlandırılmasını sağlayan AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, “Bölgemizin Samsun Sinop Karayolu üzerinde bulunan ve bugüne kadar çok sayıda trafik kazasının yaşandığı Tofaş Kavşağı, düzenlenerek güvenli, geçiş hale getirildi.Dedi 


SİL BAŞTAN YENİDEN YAPILDI
Kırcalı,Daha önce birçok ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşandığı kavşak artık konforun ve sükûnetin söz edildiği bir yer olacak. Çalışmalar kapsamından kavşak sil baştan yenilendi.
Bugün itibariyle geçişlere açılan kavşağımızın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yatırımımızın bölgemize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"Bafra İlçemizin güzelleşmesi ve daha modern hale gelmesi için nasıl katkıda bulunuruz çabası içerisindeyiz. Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımızla sürekli istişare içerisindeyiz. Bafralı vatandaşlarımız hiç merak etmesinler Başkanlarımızla birlikte en güzel hizmetleri görmeye devam edeceklerdir dedi."
KIRCALI’DAN KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR
Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Projeye katkı verenlere Teşekkür Ederek “Hiç kuşkusuz Projeye Katkı verenler var. Başta AK Parti Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Önceki dönem ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’e, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a, Karayolları 7.Bölge müdürü Murat Gönenli’ye ve Emeği geçen herkese bilhassa teşekkür ediyorum.Dedi