Bafra’da birçok maddi, yaralamalı ve ölümlü kazanın meydana geldiği ve adı halk arasında ölüm kavşağına çıkan Tofaş kavşağında çalışmalar başladı.

ÇOK SIK GÜNDEME GELDİ.

Bafra Tofaş kavşağı, özellikle bazı saatlerde servis araçları, Özel araçlar ve Sanayi bölgesine gidecek araçların eklenmesiyle birlikte çok sıkça kazalara sebebiyet vermesinden dolayı çok sık gündeme gelmişti.

KIRCALI,İLK GÜNDEN İTİBAREN TAKİP EDİYOR

Konuyu ilk günden itibaren yakından takip eden AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, 15 Mart 2020 tarihinde Bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak için Samsun'a gelen Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı Bafra’ya getirerek Tofaş kavşağında yapılması planlanan çalışmaları Bakana proje üzerinde anlatmıştı.

O gün Projeyi ve çevreyi inceleyen Bakan Turhan,Karayolları Bölge müdürüne talimat vererek kavşak için ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmasını istemişti.

BUGÜN YERİNDE İNCELEME YAPILDI

Konunun yakın takipçisi olan Kırcalı,Bugün Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz ve Karayolları 7.Bölge müdürü Murat Gönenli ile birlikte yerinde inceleme yaptı.

KAZALAR SONA ERECEK

Samsun AK Parti Milletvekili Av.Orhan Kırcalı,yaptığı açıklamada; Bugün heyetimizle birlikte, Tofaş kavşağında incelemelerde bulunduk.Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.Tofaş Kavşak projesi'nin yapılmasıyla Samsun Sinop yolunun daha da güvenli bir hale geleceği sıkça meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaların son bulacağı ve kaza riskinin minimize edileceğini vurguladı.

EN KISA SÜREDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Kırcalı,Tofaş Kavşak projesinde sona yaklaşıldı.Proje onaylanması için Ulaştırma Bakanlığına gönderildi en kısa sürede çalışmaların başlayacağını ifade etti.

HİÇ KİMSE MERAK ETMESİN

Kırcalı, sözlerine şöyle devam etti.Bafra İlçemizin  güzelleşmesi ve daha modern hale gelmesi için nasıl katkıda bulunuruz, bunun çabası içerisindeyiz.Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımızla sürekli istişare içerisindeyiz. Bafralı vatandaşlarımız hiç merak etmesinler Başkanımızla birlikte  en güzel hizmetleri görmeye devam edecekler dedi.Projeye katkı veren Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na,Önceki dönem ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’e, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a, Karayolları 7.Bölge müdürü Murat Gönenli’ye ve  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

BAŞKAN KILIÇ:YAKINDA ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, Vekilimiz Sayın Orhan Kırcalı bu proje ile yakından ilgilendi. Proje hayata geçtiği zaman kentin trafiğinin ciddi bir anlamda rahatlatacağını kaydetti. Başkan Kılıç,İnşallah Tofaş kavşağı yakında çözüme ulaşacak dedi.Başkan Kılıç,Vekilimiz Kırcalı ve İlçe Başkanımızla uyum içinde çalışıyoruz. Bu Uyum sayesinde Bafra’ya Çok güzel yatırımlar kazandıracağız Dedi.