Bafra ilçesi merkez mahallelerinde yaklaşık 1 aydır içme sularının bulanık aktığı ve bazı vatandaşların bu konudan dolayı bulaşık makinelerini dahi değiştirdiği bilgisini aldık. İçme sularının içilmez durumda olduğu ve bulanık aktığı iddia eden vatandaşlar makinelerinin zarar gördüğünü belirtti.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMİYOR

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Bafra Şube Başkanı Volkan Ünlü konu ile ilgili şu açıklamalara yer verdi. “ SASKİ olarak kimyagerlerimiz içme sularının periyodik olarak numunelerini alır ve Genel Müdürlüğümüze gönderir. Bu numunelerden herhangi bir olumsuz dönüş almadık. Ayrıca DSİ ve Çevre Sağlığı ekipleri de numune alarak insan sağlığına zarar verici bir durumun olmadığını bizlere bildirdiler ”dedi.

BULANIKLIĞIN SEBEBİ

Bulanıklığın sebebi ile ilgili de konuşan Ünlü, “Ramazan ayından itibaren 3, 4 tane ana boruda bazı sorunlar yaşadık. Bu ana borularda patlama oldu. Ve tüm ana depolarımızda bu patlamalarda tüm suyu tükettik. Ve arıza giderildikten sonra depolara su verdik. Bu sırada depoya gelen ilk tazyik ile bulanıklık oluşmuş olabilir ama bu sorunda giderilecektir. Dediğim gibi vatandaşlarımız suları rahatlıkla tüketebilir insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir durum söz konusu değildir” dedi.