Uyuşturucu Kıskacındaki Bafralı Çocuklar ...Yaşları daha 12 ila 15 arasında değişiyor...!

HEMEN ÖLDÜRÜYOR.

Gençler ve çocuklar arasında yeni tehlike: Çakmak gazı! Son zamanlarda çocuk ve gençler arasında artan uyuşturucu madde bağımlığında baly ve çakmak gazı bağımlığı endişe verirken uzmanlar, bu tür bağımlılıkların ani ölümlere bile yol açabileceğine dikkat çekerek anne babaları uyarıyor.

VATANDAŞ KORKUYOR

12 ila 15 yaşları arasında Sentetik Uyuşturucu çeken gençler geceleri Bafra Yabancılar Pazarı’nın arkasını mesken tutmuş.

Haber sitemizi arayan Mahalle Sakinleri Yabancı Pazarın arka bahçesinde her gece 12- ila 15 yaşları arasında gençler çakmak gazı çekiyor  ve sağa sola saldırıyorlar diye şikayetlerini dile getirdiler.Bir kaç kez polise şikayet ettiklerini ifade eden mahalle sakinleri sonuç alamadıklarını ve gece eve girerken korktuklarını ifade ettiler.

ÇOCUKLARA KİM SATIYOR BUNLARI

Bafra’da çakmak gazı çeken çocuklar için Ailelerin dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca mahalle aralarında yada çarşıda çakmak gazlarının çocuklara satılmaması gerekiyor. Ve yine bunun sıkı bir denetiminin yapılmasıda gerekiyor.

YASA VAR

18 yaşından küçüklere kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışını ne amaç için olursa olsun çocuklara satışı yasaklamıştı.