Rus askeri birlikleri Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı sonrasında Ukrayna topraklarına resmen girdi. Kara ve hava kuvvetleriyle başlatılan operasyonlarda, Ukrayna'nın hava unsurları vuruldu. Başlatılan savaş sonrasında başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odessa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Bu doğrultuda Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı operasyon sebebiyle birçok yabancı ülke vatandaşı da bu bölgelerde mahsur kaldı. Ukraynanın başkenti Kiev’de diş hekimliği okuyan Bafra'lı Hüseyin Topal,yaşananları CNN Türk'e anlattı

KENDİ ARAMIZDA HABERLEŞİYORUZ

Bafralı Hüseyin Topal yaptığı açıkalama da şu ifadeleri kullandı. "Kiev'de yaşayan Türklerin kendi aralarında haberleşmek için Telegram ve WhatsApp grupları kurduklarını bu gruplarla haberleştiklerini, kendi aralarında bir sıkıntılarımızın olup olmadığını soruyoruz. birbirimizle haberleşmeye çalışıyor ve birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Birlikten güç doğacağına inanıyoruz. Devletimizinde bize yardım edeceğini bilerek hareket ediyoruz" dedi.

TÜRKLER TAHLİYE EDİLİYOR

Rusya’nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmasının ardından önceki gün sabah saatlerinde resmen askeri müdahaleyi başlatması, Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeleri ayağa kaldırdı. Başlayan askeri müdahale sonrası Rusya’ya karşı çeşitli yaptırımlar görüşülmeye başlarken, bir çok ülke gibi Türkiye’de hemen vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından ayarlanan 2 otobüs Türkiye’ye doğru yola çıktı.