Bafra, Samsun’un Merkez ilçeleri hariç en büyük ilçesi ama aldığı yatırımlarda ise son sıralarda bulunuyor.Büyükşehir’den diğer ilçelere göre en az hizmeti alan yer Bafra.

PAYIMIZ VERİLMİYOR.

“Nüfus ve yüzölçümüne bakıldığında Bafra’ya bütçeden önemli bir pay ayrılması gerekir. Büyükşehir Belediyesi’nin adaletli davranıp Bafra’nın hakkını Bafra’ya vermesi lazım. Çünkü normal şartlarda yatırımlar nufusa ve gelen ödeneğe göre yapılıyor.Ama Ne hikmetse Bafra,Büyükşehire kepçeyle verip kaşıkla almakla yetiniyor.

PROJE ALAMIYORUZ.?

Neden Samsun Büyükşehir’den elle tutulur proje alamıyoruz.Neden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Bafra’ya vermiş olduğu sözleri tutmuyor?Büyükşehirin para sıkıntısı yok her ay Bafra’dan 5 Milyon’a yakın gelir elde ediyor.Nereye gidiyor bu paralar.Büyükşehirin Hizmet etmeme gibi bir sorunu hiç yok.Çünkü Samsun’un ve ilçeleri’nin en uzak köylerine bile hizmet getirdiğini biliyoruz.

Demek ki Başka sorun var.

O Halde nedir bir sorun?

İL OLMAMIZ’DAN KORKUYORLAR

Geçmiş’de ki Hükümetler’in Bafra’yı İl Yapacağız sözü hala daha içimizde ki il olacağız umudunu korumamızı sağlıyor. Çünkü hükümetlerin vermiş olduğu sözler yıllar geçsede unutulmaz.

İDDİALAR DOĞRUMU

İddia Göre; Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Amisos’da yapmış olduğu Toplantıda ,Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ,yapmış olduğu konuşma da, Bafra’ya Yapılacak hizmetlerin ve Projeler’in bir süre askıya alınması gerektiğini ve bu seçim arifesinde Bafra’nın il olabileceği endişesini taşıdığını ve Bafra’nın il olması halinde 19 Mayıs,Alaçam,Yakakent ilçelerinin Bafra’ya bağlanacağı ve Samsun’un Büyükşehir Belediyesi konumun’dan çıkacağını toplantıda ifade ettiği söyleniyor.

Bafra’ya Söz verilen projelerin başlanmaması ve hep askıya alınmasının ardında bu toplantı’da konuşulanlar mı yatıyor.

Konunun Takipçisi olacağız.