Büyük camide tüm Şehitlerimiz için okutulan mevlid’in ardından mehter eşliğinde düzenlenen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla mehteran eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada kılınan akşam namazının ardından Kadem Aslan, Kadir Yeşilgil, Kur’an-ı Kerim okudu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç:Bundan Üç Yıl Önce Ülkemiz Büyük Bir Badire Atlattı. 15 Temmuz Gecesi, Ülkemizi, Milletimizi, Demokrasimizi Cumhuriyetimizi Aydınlık Geleceğimizi Yok Etmek İsteyen Vatan Hainleri Harakete Geçmiş, Milletin Silahlarını Yine Bu Aziz Ve Fedakâr Millete Doğrultarak Hain Kanlı Bir Darbe Girişiminde Bulunmuşlardır.15 Temmuz Akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk Siyasi Tarihinde Eşi Benzeri Görülmemiş Büyüklükte Hain Bir Saldırıya Maruz Kalmıştır. Düşmanın Harp Sahasında Bile Yapmadığı, Yapamadığı Alçaklığı Silahlı Kuvvetlerimizin İçine Sızmış Fetö Terör Örgütüne Mensup Vatan Hainleri Bu Aziz Millete Reva Görmüştür.

Tarih Boyunca Nice İhaneti Feraset, Cesaret Ve Fedakârlığı İle Aşan Milletimiz, Allah’ın Yardımı, Cumhurbaşkanımızın Dik Duruşu Ve Kararlılığıyla (Sokaklara Çıkın) Çağrısını Duyar Duymaz Sokakları Ve Meydanları Doldurarak, Ölümü Göze Alarak, Bedenlerini Tanklara, Mermilere Siper Ederek, Üzerine Açılan Ateşlere, Atılan Bombalara Yöneltilen Tehditlere, Gözlerinin Önünde Vurulan İnsanlara Rağmen Asla Geri Adım Atmamış, Meydanı Darbecilere Bırakmamıştır.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi,Allah’ın İnayeti,İdarecilerimizin Dirayeti Ve Aziz Milletimizin Cesaretiyle Bertaraf Edilirken,Tüm Dünya Din İstismarının Karanlık Çehresiyle Yüzleşmiştir.Fetö,Din Kisvesi Altında Yalan Ve Hileyle Yayılan,İslam’ı Maddi-Manevi Her Anlamda Çıkarlarına Alet Eden Bir Sömürü Sistemidir.Devletimizin Bekasını Hedaf Alan ,Milletimizin İnanç Ve Değer Dünyasını Hiçe Sayan,Dış Mihrakların Emelleri Uğruna Kendi Halkı Üzerine Ateş Açmaktan Çekinmeyen Bu Asi Topluluğun Elebaşı,İnsanımızı Allah’ın Dini İle Aldatmıştır.

Milletimiz, Emniyet Teşkilatmızın Mensuplarıyla Ve Darbecilere Karşı Harekete Geçen Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarıyla El Ele Vererek Bu Darbe Girişimine Karşı Tarihi Bir Duruş Sergilemiştir. Tankların Etkisiz Hale Getirilmesi Başta Olmak Üzere, Asker Görünümlü Teröristler Karşısındaki Dik Duruşlarıyla Memleketine Ve Geleceğine Sahip Çıkan Milletimiz Gece Boyunca Sayısız Kahramanlık Destanları Yazmıştır.

Bu Akşam 81 İlimiz Ve Tüm İlçelerimizin Meydanlarında Halkımızla Beraber 15 Temmuz Akşamı Kahramanlık Destanı Yazan Aziz Şehitlerimizi Anmak, Gazilerimizi Yad Etmek, Bıraktıkları Onurlu Mirası Gelecek Nesillere Aktarmak İçin Meydanlardayız. Rabbim Birliğimizi Daim Eylesin.

O Hain Darbe Girişiminde Şehadete Yürüyen Kahraman Şehitlerimizi Rahmet Ve Minnetle Anıyor, Gazilerimize Şükranlarımı Sunuyorum.

Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza, Devletimize Her Şart Ve Durumda Sahip Çıkmalıyız. Bu Hain Darbe Girişiminin Başarısızlığa Uğratılmasıyla Milletimiz Artık Vesayete Dur Demiştir. Bu Güzel Ülke Milletimizle Beraber, Artık Eskisinden Daha Da Güçlüdür.

Rabbim Bu Millete Bu Günleri Bir Daha Yaşatmasın Duasıyla Hepinizi Saygıyla Selamlıyor, Hayırlı Akşamlar Diliyorum.