Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Cumhuriyet Kutlamalarının düzenlendiği her alan ve etkinlikte yer alarak cumhuriyetle coştu ve coşturdu. Kutlamaların en güzel şekilde gerçekleşmesi için her türlü desteği verdi. Her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet kutlamalarında ki katkısı ve coşkusu Bafralılar tarafından büyük bir beğeni ve takdirle karşılandı. Başkan Şahin ilçede ki düzenlenen tüm programlara katıldı. Yeni mahalle olan köylerde ki kutlamalarda halay çekti. Vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Şahin’in programlara katılması halk arasında coşkuyu daha da artırdı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gazipaşa mahallesinde ki kutlamalarda ise bir konuşma yaptı. Başkan Şahin konuşmasında şunları söyledi: “Bafra Belediyesi ve ilçe kaymakamlığımız ile birlikte Cumhuriyetimizin 94.yılı kutlamalarını gerçekleştirdik. Bu kutlamalarda sivil toplum kuruluşlarımız ve muhtarlarımız etkinlikler düzenledi. Belediyemiz tüm programlara destek verdi. Belediye olarak ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katıldığı Cumhuriyet temalı resim yarışması düzenledik.

28 Ekim günü ilçemizde Atatürk temalı fotoğraf sergisi tertip edildi. Aynı gün Şehir Stadımızda bir döneme damgasını vurmuş Trabzon, Samsun ve Bafralı şöhretlerimizin maçlarını organize ettik. Burada halk oyunları gösterisi yapıldı. Şöhretlerimiz müsabakalar yaptı. 29 Ekim cumhuriyet bayramında kaymakamlığımızda tebrikler kabul edildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanımızda ise resmi törenleri gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz çok güzel faaliyetler sergilediler. 29 Ekim akşamı Gazipaşa, Asar, Selemelik, Kapıkaya ve Sürmeli Mahallelerimizde kutlamalar devam etti. Tüm programlara Milletvekilimiz Orhan Kırcalı, Kaymakamımız Ali Fuat Türkel ve İlçe Başkanımız Tuncay Yurduseven ile birlikte katıldık. Cumhuriyet coşkumuzu yaşadık. Cumhuriyet hepimizin ortak değeri, aydınlık geleceğimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağanı ve emanetidir. Bizde bu emaneti sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya kararlıyız. Hep beraber Cumhuriyetimizin kıymetini bilelim. Vatanımızı nasıl kazandığımızı asla aklımızdan çıkarmayalım. Bize bağımsız bir ülke ve Cumhuriyeti bırakan Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.”