Bafra Belediyesi’nin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler konusunda ki duyarlılığı ve faaliyetlerine bir yenisi daha ekleniyor. Bu konuda pek çok çalışma yürüten ve ilçemizde ki tüm organizasyonları destekleyen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 11 Mart 2016 tarihinde yapılacak konferansa ise bir açıklama yayınlayarak bizzat halkımızı davet etti. 

 

Başkan Şahin, 11 Mart 2016 Cuma günü saat 19.30’da Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi konulu konferans hakkında şu bilgileri verdi:

 

“İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de ayakta alkışlanarak kabul edildi. 18 Mart 1915 tarihi ise Çanakkale Zaferimizin yaşandığı tarihtir. İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yılı,  Çanakkale Zaferimizin 101. yılıdır. Bu iki tarihin devlet ve millet olma şuurumuzun içinde çok önemli bir yeri vardır. Bu tarihlerin ve şuurun gelecek nesillere taşınması birlik ve beraberliğimiz, bayrak ve vatan sevgimiz için hayati derecede önemlidir. Bu tarihler iki büyük destandır. Bafra Belediyesi olarak 11 Mart 2016 tarihinde Cuma günü saat 19.30’da Belediye Kültür Merkezimizde çok değerli Tarihçi ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu “İstiklal Marşımız ve Çanakkale Zaferi ile Şehitleri anma günü”  konulu iki destanımızı anlatan bir konferans verecektir. Bu konferans için tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Katılmalarını rica ediyorum. Bu konferanslara ilgi ve yüksek katılımlar ilçemizde başka konferanslar, çalıştaylar, sempozyumlar gibi çok önemli faaliyetlerin de önünü açacaktır.”

 

Başkan Şahin açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Düzenlediğimiz bu konferansımızın yanında İstiklal Marşımız ve Çanakkale zaferimizi pek çok yönü ile anlatan hepimizin okuması ve incelemesinde fayda gördüğüm 36 sayfalık bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçığımız okullarımızda öğrencilerimize ve konferans akşamı ise halkımıza dağıtılacaktır.”