Eğitime katılan babalara, AÇEV gönüllü eğitimcileri tarafından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitim programı ile destek veriliyor.

Bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen Baba Destek Programı eğitimini AÇEV gönüllü eğitimcileri, verecek. 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babalara yönelik olarak açılan gruplarla haftada bir gün, akşam saatlerinde, 2 saat süreyle uygulanan bir yetişkin programı olan BADEP, 10-13 hafta sürecek. Ayrıca annelere yönelik de 2 oturum gerçekleştirilecek.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında açıklamada bulunarak şunları söyledi: “Aileler ve çocukları için çok önemli bir eğitim programı olan BADEP’i Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile yapıyoruz. Kuruluşundan bu yana çalışmalarını insani gelişmeyle katkı sağlayacak şekilde yapılandıran AÇEV, bireylerin yaşamları içinde daha fazla fırsata sahip olabilmesi için erken yaşlardan itibaren bilgi ve eğitim alabilme olanağına kavuşmasına destek veriyor.

Geleceğimizin büyükleri olacak olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek, aile ve okul ortamlarında olmaktadır. Bunun yanı sıra çevre de önemli bir faktördür. Bu faktörlerden en önemlisi olan aile içi eğitimin verilebilmesi de ailelerin bilinçli olmasından geçer. Bu anlamda anne ve babalar da eğitim görmeli ve çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini, onlarla nasıl vakit geçirmeleri gerektiğini ve buna benzer birçok konu hakkında iyi bir eğitim alarak öğrenmeli. Bu anlamda eğitim programımızda baba gruplarına oturumlar, grup tartışmaları, küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikâyeler ve örnek olay çalışması gibi yetişkin eğitimi yöntemleri kullanılıyor. Ücretsiz olarak uyguladığımız programda babalara, annelere ve çocuklara yönelik olarak ekler, mektuplar ve oyunlar veriliyor. Eğitimlerde ilgili ve bilgili babalar yetişiyor. Tüm bu eğitimlerin sonuçlarını en iyi şekilde görmek temennisi ile kurslarımız hayırlı olsun”