Bafra Haber | Başkan Şahin, minik öğrencilere kandil simidi ikram ederken ziyareti sırasında şunları söyledi: “İslam âlemi için büyük önem taşıyan mübarek Regaip Kandili'ne bu gece kavuşuyoruz. Vatanımızın savunmasında, birlik ve beraberliğimiz için Afrin’e ve birçok yerde operasyon düzenleyen kahraman Mehmetçiğimize, bu uğurda şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize dualar büyük önem taşıyor. Vatanımızın kıymetini bilmeli, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan sevgisi aşılamalıyız. Her zaman olmak kaydıyla ama özellikle de böyle mübarek gecelerde çocuklarımızın da dualar etmesini sağlamalıyız. Biz bugün miniklerimizin dualarına ortak olmak, kandil gecelerini tebrik etmek için ziyaretlerine geldik. Hepsi ile ayrı ayrı kandilleştik. Minik yüreklerimizin de büyüklerine atalarına duaları var.

Yaramazlık yapan kardeşini ‘seni anneme söyleyeceğim’ diyen çocuklarımız artık büyüklerin, zalimlerin ihtirasları nedeni ile savaşlara maruz kalıyor ve yaşadıkları nedeni ile ‘Her şeyi Allah’a söyleyeceğim’ demek zorunda kalıyor. Onun için onlarla birlikte zulmün sona ermesi, dünyada huzur ve barışın hâkim olması için birlikte duayı eksik etmeyelim. Kim bilir? Hangi pir-i faninin, hangi sevgili kulunun ya da hangi günahsız çocuğun duası kabul olur. Allah dualarımızı kabul etsin.”

Sınıf Öğretmeni ve Yönetici Fatma Özkal ise Kurs mevcudu ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaygın din eğitimi faaliyetleri, hizmet sunduğu muhatap kitle, gelişen ve değişen şartlara uygun olarak her geçen gün çeşitlenmektedir. Eğitim profilimize 4-6 yaş çocuklarımız da dâhil oldu. Dini ve Ahlaki eğitimin 4-6 yaş çocukların şahsiyet oluşumunda, sosyokültürel kimlik gelişimindeki etkisi, çocuğun bu dönemde Ahlak ve İnanç muhtevalı eğitimini ihtiyaç haline getirmektedir.  Kursumuz, tüm bunların yanı sıra drama, eğitsel oyun, hikaye, boyama, şiir, şarkı gibi etkinliklerle desteklenmiştir. Ayrıca her hafta bu etkinlikleri pekiştiren sürece velilerimizi de dahil edecek performans ödevlerine de yer veriyoruz.”

Başkan Şahin, minikleri ziyareti sonrası aynı kursta eğitim alan diğer kursiyerleri de ziyaret ederek kandil simidi ikram etti. Bafra Müftülüğü Şube Müdürü Şafak Çatal’ın da katıldığı ziyarette Başkan Şahin, bütün öğrencilere başarı dileklerini ileterek kandillerini tebrik etti.

BAFRA BELEDİYE BAŞKANI ZİHNİ ŞAHİN, RAHMET BEREKET VE MAĞFİRET AYI OLAN RAMAZAN AYININ DA İÇİNDE BULUNDUĞU MÜBAREK ÜÇ AYLARIN BAŞLAMASI NEDENİ İLE DE BİR MESAJ YAYIMLADI.

Başkan Şahin mesajında şunları söyledi: “19 Mart Çarşamba günü itibarıyla başlamış olan Recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı 22 Mart tarihinde yani bu akşam Regaip Kandilini idrak ediyoruz.

Manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandili'nin ülkemizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum.

Mübarek üç aylardan Recep ayında dini hayatımızda önemli yeri olan iki mübarek gecemiz bulunmaktadır. Bunlardan biri Regaip, diğeri ise yine bu ayın yirmi yedinci gecesine denk gelen Miraç Kandili’dir.

Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Regaip Kandili'ni en içten dileklerimle kutlar, insanlığa huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ederim.”