Programda Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Vatansever, İsmail Kurt ve Hüseyin Çamaş ile belediye birim müdürleri de bulundu. Programa Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Nayır, yönetim kurulu üyeleri ve ilçede ki muhtarlar katıldı. Programa İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, İlçe Müftüsü Necmettin Kaya, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhammet Kara, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Göksel Başar ve Bafra Mahalle Muhtarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkan Sait Karagöl’de katıldı. TBMM’de ki çalışmaları nedeniyle programa katılamayan AK parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı’nın çektiği mesaj okundu. Muhtarlar Dernek Başkanı Salih Nayır bir konuşma yaptı.

Bafra Belediye Başkanı Programda yaptığı konuşmada muhtarlar gününün önemine değinerek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin muhtarlarımıza verdiği özel önemin akabinde 19 Ekim 2015 tarihinde hükümetimiz yayınladığı bir genelge ile 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanımız bugüne kadar muhtarlarımız ile 40 defa bir araya gelerek muhtarlarımıza verdiği önemi her zaman göstermiştir. Muhtarlarımız günün 24 saati ve yılın 365 günü hizmet etmektedir. Kamu kuruluşlarımız ve tüm yerel yönetim kademeleriyle koordine ve işbirliği içinde insanlarımıza hizmet getirmek için çalışmaktadırlar. Muhtarlık müessesesi yerel demokrasinin en eski ve önemli bir örneği olarak 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı ve koordine bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasına da büyük katkılar yapmaktadır.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin muhtarlarla her zaman koordine ve iş birliği halinde olduklarını söyleyerek konuşmasında muhtarlar gününü kutladı. Bafra Belediye Başkanı daha sonra açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: “Seçimle iş başına gelen görevlerin ilk basamağını teşkil eden muhtarlar ile en üst basamağını oluşturan Cumhurbaşkanlığı arasında büyük bir gönül köprüsü kurulmuştur. Yerel yöneticiler olarak bizde bu gönül köprüsünün içinde olan bir anlayış ile muhtarlarımız ile beraberiz. Muhtarlarımız hizmetlerin sağlıklı yapılmasında bizlere her zaman yardımcı olmaktadır. Muhtarlarımız ile her zaman bir ve beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Geçmişten bugüne kadar görev yapmış tüm muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü en içten dileklerimle kutluyor, aramızdan ayrılan muhtarlarımıza ALLAH’TAN rahmet yaşayanlara sağlıklı ömürler diliyorum.