Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra turizmi için çok önemli bir adım daha attı. Başkan Şahin “Bafra Turizmde iddialıdır. İlçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi, belge, tanıtıcı broşür vb. görselleri temin edebilecekleri ilk başvuru yeri olacak olan Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon Ofisi kuruyoruz. Bafra’mızı dünya bilecek” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Turizm Enformasyon Ofisi hakkında şu bilgileri verdi: “Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon Merkezimiz ilçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi, belge, tanıtıcı broşürler ile görselleri temin edebilecekleri ilk başvuru yeri olacaktır. Bunun yanında kültür hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle ilgili araştırma ve planlama yapacak, kültür ve turizm alanlarında konferans, sergi, panel, kurs vb. etkinlikler düzenleyecek ve düzenlenen programlara destek vereceğiz. Yerli ve yabancı seyahat ve tur kuruluşları ile ortak projeler geliştirecek ve bunlarla temas halinde olacağız. İlçemizin her alanda tanıtılmasına ilişkin çalışmaları şehrimizin özelliğini de dikkate alarak planlayacağız. Tanıtıcı broşür, kitap, belgesel film vb. çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon Ofisimiz yerli ve yabancı turistlere kentimiz ve bölgedeki turistik ilgi noktaları hakkında enformasyon hizmeti verecektir. Tanıtıcı ve görsel yayınların dağıtımının yapılmasının yanında yerli ve yabancı turistlerin ilçemizde yaşadıkları sorunların çözülmesinde başvurdukları ve yardım aldıkları, ilçe turizmimiz açısından önemli bir birimimiz olacaktır.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Turizm, kültür ve sanat ilçemizde birlikte olacak. İlçemizin kültür ve turizm bakımından önem taşıyan, her çeşit kıymetlerini belirten bir Kültür ve Turizm envanteri hazırlayacağız. Kültür ve turizm bilincinin geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yapacak, bu amaçla ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek ve sivil toplum örgütleri, özel sektör ve üniversitelerle işbirliği içinde olacağız. Türk ve yabancı basın yayın organlarının ilçemizde ki çalışmalarını diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak kolaylaştıracak, ulusal ve yerel basın yayın kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ilçemizi tanıtıcı haber ve çalışmaların yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Mevcut ve potansiyel turizm türlerini tespit ettikten sonra turizmin çeşitlendirilerek on iki aya çıkartılması ve sürdürülebilir bir nitelik kazanması için gerekli çalışmaları yapacağız.”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “ Kısacası uzun bir yola çıktık. Bu yolda çok işimiz var ve çok çalışacağız. Sonunda Bafra Turizmden hak ettiğini alacaktır. Biz, bir belediyeden daha fazlası olmak için çalışıyoruz. Bafra’mızı dünya bilecek ve turizmde cazibe merkezi olacağız. Bu yolda tüm hemşerilerimin desteğini rica ediyorum. Basınımızın, kamu kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, Bafra dışında yaşayan hemşerilerimin, derneklerimizin desteğini rica ediyorum. Biz Bafra olarak büyük bir aileyiz. Bu anlayışımızla Bafra’mızı 2023 yılına hep birlikte hazırlayacağız.“ dedi.