KINAMA MESAJI

Başkan Turna;Geçtiğimiz günlerde basında yer alan bir makaleden yola çıkarak yaptığımız araştırmada, Bafralı hayırsever Arslan ailesi tarafından yaptırılan fakülte binasında yaşanan vahim hadisenin maalesef doğru olduğunu öğrendik.

Bu konuda kamuoyunu aydınlatmak ve ilgili mercilerin biran önce gereğini yapması maksadıyla bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük.

Bildiğiniz üzere Baframıza Eczacılık Fakültemizi kazandırmak için tüm siyasî ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yekvücut olarak gece gündüz çalışıyoruz. Bu süreçte kalbi sürekli kırılan bağışçılarımıza da elimizden geldiğince manevî destek olmaya gayret gösteriyoruz. Böyle hassas bir dönemdeyken, Eczacılık Fakültesine çevirmeye çalıştığımız Hacı Fevziye Arslan Bafra İşletme Fakültesinde yaşanan bu olay camiamızı derinden üzmüştür.

Fakülte kuruluş planında yer alan ve bağışçı aile için tahsis edilen odanın, aileye haber vermeksizin fakülte sekreterine tahsis edilmesi ve bağışçı Arslan ailesinin merhum büyüklerinin oda içerisinde duvarda asılı olan fotoğraflarının depoya kaldırılması kabul edilebilir değildir. Talimatıyla bu nezaketsizliği gösteren Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu’yu Bafra Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı ve Bafra Kamuoyu adına kınıyor, biran önce bu yanlıştan dönülmesi tavsiyesiyle birlikte Bafra halkından ve hayırsever aileden özür dilemesini bekliyoruz.

       MHP Bafra İlçe Başkanı
              Barbaros Turna