Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan bir kararda, görevin kötüye kullanıldığı hükmüne varan mahkeme, aralarında Yılmaz ile birlikte dönemin Tekkeköy Belediye Başkanı, CHP Milletvekili Tekin'in bulunduğu başkanlara ceza yağdırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile o dönemde yasal olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev alan ilçe başkanları ile üyeleri 7'şer ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı. Hükmen geri bırakılması talebiyle cezalar 5 yıl süreyle ertelendi.

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi, kamu zararına neden oldukları gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ı yargıladı. Başkan Yılmaz ile birlikte o dönemde yasal olarak meclis üyesi görevinde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, dönemin Tekkeköy Belediye Başkanı CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, eski Yeşilkent Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, eski Altınkum Belediye Başkanı Cemal Gülhan ve eski Atakent Belediye Başkanı Temel Çalıkoğlu 6 ile 7'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

5 YIL SÜREYLE ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, bazı sanıkların cezalarını ise hafifletici nedenlerle 5 aya indirdi. Sanıkların, "hükmün geri bırakılması talebi" üzerine cezalar 5 yıl süreyle aynı suçtan hüküm giymemeleri koşuluyla ertelendi.

Haber gazetesi