CHP, yerel seçim takvimini geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Takvime göre, aday adaylık başvuruları 1-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Örgütlerde görev yapan ilçe başkanı ve yöneticiler 12 Ekim tarihine kadar görevlerinde istifa ederek başvuru yapmaları gerekiyor. Partide herhangi bir görevi bulunmayan partililer ise 19 Ekim’e kadar başvuracak. Kamu görevi yapan ve aday adayı olmak isteyenler içinde 19 Ekim tarihinden sonra yeni bir genelge yayınlanacak.

BAŞVURU OLMADI

CHP Bafra’da 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde sesiz. Aday adayı içim isimleri geçenler bile başvuruda bulunmadı. Açıklanan seçim başvuru süresinin üzerinden 6 gün geçmesine rağmen Bafra’da herhangi bir aday adayı başvuruda bulunmadı.

ÜCRETLER YÜKSEK Mİ?

CHP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı başvuru ücretlerini de açıklamıştı. Buna göre; Büyükşehir aday adaylarından 10 bin TL, ilçe adaylarından 7 bin 500 TL, belediye meclis üyeliği için aday adaylarından ise 3 bin 500 TL ücret alınacak. Parti çevresinde, Bafra’da seçim kazanma şanslarının az olması hem de başvuru ücretlerinin yüksek olması nedeniyle başvuruda bulunmadıkları konuşuluyor.