Okulların ardından halkın buluşma noktası camilerde de tadilat ve çevre düzenlemeleri yapan Canik Belediyesi, bir camiyi daha baştan aşağı yeniledi. Bugüne kadar 80'ın üzerinde ibadethanede 43 milyon lira tutarında tadilat ve çevre düzenleme yatırımı gerçekleştiren Canik Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde bulunan Yeni Camii'nde yapılan yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

İBADETHANELERE 43 MİLYON TL YATIRIM

Kuzey Yıldızı Yeni Camii'nde yapılan 385 bin lira tutarındaki dış cephe kaplama ve boya, minare boyama, cami avlusuna baskı beton, çevre duvarı, tel örgü, şadırvan, sundurma, tuvalet tadilatı, çay ocağı ve dernek binası gibi yenileme çalışmalarının açılışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bugüne kadar 80'ın üzerinde camide tadilat ve çevre düzenleme çalışması yaptıklarını belirterek, halkın ortak kullanım noktası olan ibadethanelere 43 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

İHYA VE İMAR EDİYORUZ

Camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerine vurgu yapan Başkan Genç, amaçlarının, camilerde yaptıkları düzenlemelerle medeniyet kültürünü yeniden inşa etmek olduğunu söyledi. Genç, "Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Camiler ve okullar şehrin kalbi ve aklıdır. Şehrin aklını ve kalbini ihmal ederseniz, o şehirde ne yaparsanız yapın imar edemezsin. İşte bu yüzdendir ki biz Canik Belediyesi olarak okullarımızı ve camilerimizi imar ve ihya ediyoruz. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Ancak maalesef camilerimiz bu özelliğini günümüzde kaybetti. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi yeniden eski kimliğine kavuşturmak" dedi.

DEĞERLERİYLE BÜYÜYEN BİR ŞEHİR

Bir şehrin geleceği için eğitim yuvaları kadar ibadethanelerin de öneminin büyük olduğuna işaret eden Genç, "Okul ve camilerimizi asla ayıramayız. Çocuklarımız eğitim yuvalarında ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. Kendi medeniyet kodlarımızdan aldığımız formülle, şehrimizi planlarken değerlerimizi göz ardı etmiyoruz. Mahallelerimize Sıbyan Okulları ve Hanım Konakları da yapıyoruz. Çünkü kadınlar ve çocuklarımız ailenin yapı taşıdır. Bunların hepsi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehri inşa ediyor" diye konuştu.

KUZEY YILDIZI'NDA SOSYAL DÖNÜŞÜM

Kuzey Yıldızı Mahallesinde de diğer mahalleler gibi önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Genç, "Kuzey Yıldızı'nda Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirdik. Ayrıca buradaki eğitim yuvası sayısını ve kalitesini artırdık. Çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için hanım konakları, sıbyan mektepleri gibi eğitim, kültür, sanat, spor yatırımları yaptık. Bunların sonucunda Kuzey Yıldızı mahallemizde önemli derecede sosyal ve kültürel dönüşüme imza attık" şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından Başkan Genç, Yeni Camii'nde 385 bin lira tutarındaki yatırımların açılışını gerçekleştirirken, Kuzey Yıldızı Mahallesi sakinleri mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Genç'e teşekkür etti. Mahalle sakinleri, " Camimize belediye başkanımız büyük bir hizmet yapmıştır. Çevre düzenlemesi ile birlikte camimiz şimdi çok daha güzel oldu. Sadece camimize, okullarımıza değil baştan aşağı mahallemizsayın Osman Genç beyin başkanlığında baştan aşağı dönüştü. Mahallemize yapılan özellikle hanım konakları, sıbyan okulları, anaokullarının yanında camimizin de yenilenmesi bizleri mutlu etti. Başkanımız her talebimizi yerine getiriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.