Ankara’da düzenlenen ve 400 sporcunun katıldığı 11 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası’nda Samsun Canik Belediyespor Kulübü sporcularından Arda Atan’ın Tek ve Çift Erkeklerde Türkiye Şampiyonu olmasının ardından, yine Ankara'da gerçekleştirilen ve 120 takımın yer aldığı 13 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası’ndaTek Erkeklerde Anıl Atan şampiyon olurken, Çift Erkekler kategorisinde Anıl Atan ve Miraç Kantar altın madalya aldı. Karışık Çiftlerde ise Miraç Kantar ile Elmas Nur Şencan Şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. Kulüp sıralamasında Samsun Canik Belediyespor Kulübü Samsun’da bir ilki gerçekleştirerek takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonada ayrıca antrenör bazında da badminton antrenörü Ömer Aydoğmuş 2. oldu.

SAMSUN’DA BİR İLK

Ankara’dan madalyalarla dönen sporcular ve antrenör Ömer Aydoğmuş, başarılarını ziyaret ettikleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile paylaştı. Samsun’da bir ilki gerçekleştirerek takım halinde Türkiye Şampiyonu olan sporcuları ve antrenör Aydoğmuş'u tebrik eden Başkan Genç, "Eğitim, kültür, sanat gibi bir çok alanın yanısıra spora yaptığımız yatırımların da meyvesini alıyoruz. Canik, artık sporda marka olmuştur. Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu sporcularımız şehrimizin adını duyuruyor. Sporcularımızın ve takımlarımızın elde ettiği başarılarla şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Badmintonda da Samsun’da ilk bir takımın Türkiye Şampiyonu olması bizler için ayrı bir onur oldu" dedi.

DOĞRU YATIRIM

Samsun Canik Belediyespor sporcularının elde ettikleri uluslararası başarılarla ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırarak Türkiye’nin gururu olduklarını belirten Başkan Genç, “Çocuklarımız sözlerini yerine getirdi. Artık bizi başarıya alıştırdılar. Bundan sonraki hedef İnşallah Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyatlardır. İnanıyorum ki daha büyük başarılara imza atacaklar ve şehrimizin ve ülkemizin adını duyurmaya devam edeceklerdir. Canik Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman destek veriyoruz. Bunu yapmamızdaki temel amaç, gençlerimizin fiziki gelişimlerinin yanında onları sokakların kötü alışkanlıklarından da uzak tutmaktır. Geldiğimiz noktada Canikli yavrularımız elde ettikleri başarılarla ne kadar doğru yatırımlar yaptığımızı göstermektedir. Bugün 3 bin kişilik sporcu ordumuzla sporda marka olmanın haklı onurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

HEDEF, AVRUPA ŞAMPİYONASI

Türkiye Şampiyonu olan sporcular ile antrenörleri Ömer Aydoğmuş, şampiyonluklarını kendilerine destek veren Başkan Genç'e armağan etti. Badminton antrenörü Ömer Aydoğmuş, hedeflerinin Rusya'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda Samsun ve Türkiye'yi başarıyla temsil etmek olduğunu söyledi.