Samsun'un Bafra ilçesinde 62 yaşındaki Güller Kılıç ve eşi Firar Kılıç mahallesinde cami yapımında kullanılmak üzere, biriktirdiği umre parasını cami inşaatına bağışladı. Bafra İlçesine bağlı Darboğaz Mahallesi Demirci Tokurlar Sokak’ta ikamet eden 62 yaşındaki diyaliz hastası Hacı Güller Kılıç ve eşi Firar Kılıç umre parasını camii inşaatına bağışladı. Güller Kılıç'ın eşi Firar Kılıç'ın (69) gazetecilere yaptığı açıklamada, "2008 yılında hacılık görevimizi ifa ettik. Gün geldi umre ziyaretimizi yapalım istedik. Eşim Hacı Güller Kılıç diyaliz hastası olduğu için yanımda getirmek istemedim. O zaman kendisi umre paramı Darboğaz Mahallesi Demirci Tokurlar Sokakta yapılacak cami inşaatına bağışlıyorum deyince bende gitmedim, bende umre paramı cami için bağışladım. Camii inşaatı devam edince eksiklerimiz arttı. Eksikler içinde emekli olduğum bankadan kredi çektim. Her ay emekli maaşımdan kesiliyor. Camimizin çok eksiği var. Yetkililerden ve devlet büyüklerimizden destek istiyoruz. Allah kamil iman, kamil kuran nasip etsin, devletimize zeval vermesin" ifadelerine yer verdi. Firar Kılıç, "Camii inşaatımızın yanı sıra mahallemizin ve sokağımızın yol problemi var. Yağış olduğunda mahallemize ambulans, diyaliz hasta nakil aracı çıkamıyor. Taşımalı sistemle okula giden çocuklarımız için servis gelemiyor."dedi.

ÇİLEMİZ ÇAMUR OLDU

Mahalle sakinlerinden İmdat Kılıç (40) ," Darboğaz Mahallesi Demirci Tokurlar Sokakta ikamet etmekteyiz. Mahallemiz 15 haneden mevcut olup yaklaşık Yüz kişilik nüfusa sahibiz. Bafra İlçesine 14 kilometre uzaklıkta yaşamaktayız. Bizim en büyük sıkıntılarımızın başında gelen yol problemidir. Havaların bozması ile birlikte her yıl çektiğimiz çileyi bu sene çekmek istemiyoruz.

KIŞIN GELMESİNDEN KORKAR OLDUK

Mahalle sakinlerinden İmdat Kılıç yeter artık bizde insanız, bizimde yaşamaya hakkımız var. Yolumuz yok, olsa bile çamurdan çıkamıyoruz. Mahallede yaşayan sağlık sorunu olan sakinlerimizden birtanesi'de annem, Diyaliz hastası. Diyaliz nakil hasta aracı annemi geçen yıl kar yağdığında almaya gelemedi. Bizde komşumuzun traktörünün kasasında ana yola kadar indirdik. Anneme de yazık değil mi. O da bir insan. Bunun yanı sıra karın yağması ile birlikte öğrenci servis araçları, Öğrencileri mahallemize gelip taşıma servisini yapamamaktadır. Öğrencilerimiz mağdur durumda kalıyor. Onu'da yine biz kendi traktörümüzle ana yola kadar getiriyoruz. Bu konu ile ilgili yetkililerden havalar kış dönemine tam girmeden önlem alınmasını istiyoruz.’’dedi.

 ÇOK DA AĞLAMAK İSTEMİYORUZ

AMA, KOMŞU MAHALLENİN TRAFOSU YETERSİZ

 İmdat Kılıç,"Sorunlarımız bitmek bilmiyor. Çok da ağlamak istemiyoruz. Ama ne yazık'ki yakın mahallemiz olan Sarmaşık Mahallemizin trafosundan aldığımız elektrik yetersiz kalıyor. Evimizde bulunan eşyalar zarar görüyor. Yaklaşık yüz kişinin yaşadığı mahallemize trafo istiyoruz. Bu problemlerle ilgili YEPAŞ işletme müdürlüğüne ve Samsun Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptık. Yol için Samsun Büyükşehir Belediyesi bizi Bafra Belediyesine yönlendirdi. Devlet büyüklerimiz artık sesimizi duysunlar" diye konuştu.