Millî Eğitim Bakanlığınca köy okullarının yaşam merkezlerine dönüştürülmesi ve matematik seferberliği projesi kapsamında köy yaşam merkezlerinin tanıtımı, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in katılımıyla Samsun'da gerçekleşti.

VEKİL KIRCALI FARKI

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı Bafra’nın kanayan bir yarasını daha çözüme kavuşturmak için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Milletvekili Av.Orhan Kırcalı bölge hastanesi yapılmak düşüncesi ile başlatılan Çetinkaya mevkiinde ki alanının Eğitim Kampüsü yapılması için çalışmaların başladığını açıkladı.

EĞİTİM KAMPÜSÜ OLUŞTURACAĞIZ

Eski Hastane yerine Eğitim Kampüsü oluşturacağız. Eğitim Kampüsünün içerisinde okullarımız dışında konferans salonları, camii, sosyal donatılar, yeşil alanlar, spor salonları, olacaktır. Bunun için tüm çalışmaları başlattık. Eğitim insana yatırımdır. İnsana yatırımda en önemli yatırımdır. Çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Eğitim Kampüsünü hayata geçirmek için seferberlik halinde çalışacağız. Eğitim kampüsü bir beton yığını olmayacak çok güzel bir mimariye sahip olacaktır. El birliği içindeyiz. Bu anlayışla Bafra ilçemize Eğitim Kampüsü gibi devası bir hizmeti kazandıracağız.” dedi.

Vekil Kırcalı , Samsun'da eğitim kalitesini artırmak için yeni eğitim binalarını yapma ve güçlendirme kapsamında yatırım bedelinin, 1 milyar 129 milyonluk yeni bütçeyle 1 milyar 324 milyona çıkarılması, okul öncesi eğitime erişimin arttırılması ve Bafra’ya özel eğitim kampüsü yapılması hususlarındaki müjdeleri için Milli Eğitim Bakanımız Sn. Prof.Dr. Mahmut Özer’e şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BAFRA’YA KAMPÜS

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Samsun’dan ayrılmadan önce protokol üyeleri ile birlikte Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Bakan Özer, tüm öğretmen ve idarecileri başarı belgesi ile ödüllendirdiklerini söyledi. “Tüm öğretmen ve idari personelimize 2. başarı belgesini göndermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” Korona virüsü salgını döneminde öğretmenlerin fedakarca görev yaptığının altını çizen Bakan Mahmut Özer, “2021-2022 yılı eğitim-öğretim yılı için son haftaya girdik. Bu eğitim öğretim yılını kararlı bir şekilde yüz yüze eğitimle tamamlayabilmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Samsun’da da iş dünyasının değerli temsilcileriyle oda ve borsa temsilcileriyle, oda ve borsa temsilcileriyle bu imkanı nasıl arttırabiliriz onu değerlendirme imkanımız oldu. 2 tane karar aldık. Biri Samsun’daki mesleki eğitim merkezlerindeki çırak-kalfa sayısını 20 bine çıkartacağız. İkincisi ise Bafra’da uzun zamandır beri bir çalışma vardı. Mesleki Eğitim Kampüsü yapılmasıyla ilgili Meslek Liseleri Kampüsü yapılmasıyla ilgili ona da bugün itibarıyla start vereceğiz. Bakanlık olarak o kampüsteki projeyi de destekliyoruz. Böylece bir taraftan merkezdeki mesleki eğitim kapasitesini arttırırken diğer taraftan Bafra’da mesleki eğitimle ilgili çok ciddi bir altyapısı olan kampüsü inşa ederek Samsun’daki mesleki eğitim kapasitesini çok daha üst seviyelere çıkartacağız.”