Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, Kızılcahamam'daki kampın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek Samsun ile ilgili rapor sundu.

VERİMLİ GEÇTİ
Sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklama yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız kampımız oldukça verimli geçti. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Samsun'daki yerel seçim sonuçları ile ilgili bilgi verip, rapor sunduk" dedi.

Edindiğimiz bilgiye göre Erdoğan’a sunulan raporda;

1-Samsun Büyükşehir Belediyesinde yaşanan oy kaybı

Samsun Büyükşehir Belediyesin’de yaşanan oy düşüşünü  İlçe Belediye Başkan Adayları’nın Sadece Kendilerine oy isteyip, Büyükşehir adayı Mustafa Demir’e oy istememelerinden kaynaklandığı rapor’da  ifade ettiler.

ARADA Kİ FARK

İlçe Belediye Başkan Adaylarıyla, Büyükşehir Adayı Mustafa Demir’in aldığı oylar ve arada ki farklar’da rapora eklendi.

BAFRA BELEDİYE BAŞKANI

Samsun Büyükşehir Adayı Mustafa Demir’in,  Bafra’dan Ciddi oy almasında, Bafra Belediye  Başkanı Hamit Kılıç’ın büyük katkısı olduğu  ve Cumhur İttifakının da  uyum içinde çalıştığı da rapor’a eklendi.

(Başkan Kılıç’tan başka seçimi kazanmada 3 İlçe Belediye Başkanının da katkısı olduğu ifade edildi)

ATAKUM VE İLK ADIM

Rapor’da Atakum ve İlkadım Belediyelerini Kaybetme nedeni olarak Eski AK Parti yöneticilerinin yeterince çalışmadıkları ve kaybetmeleri için çalıştıkları ifade edildi.