Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun-Amasya-Çorum-Ankara Hızlı Tren Hattı'nın ihalesinin yapıldığını müjdeleyerek projenin yakında inşasına başlanacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Amasya 6'ıncı Olağan İl Kongresine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Amasya İl kongresinde Samsun-Amasya-Çorum-Ankara Hızlı Tren Hattı'nın yapımı ile ilgili müjde verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Samsun'u da yakından ilgilendiren Hızlı Tren hattı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tünellerle, köprülerle geçit vermeyen dağları, dereleri aştık. Samsun-Amasya-Çorum-Ankara Hızlı Tren Hattı'nın ihalesi yapıldı, inşallah yakında inşasına başlanacak. Yerköy-Aksaray hattının açılmasıyla Samsun'da, Karadeniz'de başlayıp Mersin Limanı'na, Akdeniz'e kadar ulaşacak demiryolu projesinin önemli duraklarından birisi de Amasya olacak. Geçtiğimiz yıl 224 bin kişiye hizmet veren Merzifon Havalimanı'nı şehrimizin ve çevre illerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernize ettik. Sefer sayıları ile güzergahların artırılması konusundaki beklentileri biliyorum. Bunun için ilgili birimlerimizle gereken çalışmaları yapacağız. Barajlar, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri gibi yatırımlarla Amasya'nın boşa akan sularını berekete dönüştürüyoruz. Çiftçilerimize verdiğimiz desteklerle, teşviklerle, hibelerle tarım sektörümüzü geliştiriyoruz."

Recep Tayyip Erdoğan, Amasya il kongresinde yaptığı konuşmada 2019'a kadar durmak ve dinlenmenin olmadığını, gece gündüz çalışacaklarını, çalmadık kapı bırakmayacaklarını, gençlerle görüşeceklerini dile getirdi.

AK Parti Amasya 6'ıncı İl Kongresinde yaptığı konuşmasında Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı harekatına da değinen Erdoğan, şunları dile getirdi.

"Afrin'de köylerinin askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiğini duyan bölge halkı ne diyor, biliyor musunuz? 'Türkler geldi, artık güvendeyiz.' Ey Rabbim, sana hamdolsun, tarih yeniden ayağa kalkıyor. Türkler geldiği zaman oraya adalet gelir, Türkler geldiği zaman oraya güven gelir, Türkler geldiği zaman oraya hizmet gelir. Tarih böyle ayağa kalktı. Daha önce DEAŞ'lı turistlerden temizlediğimiz Cerablus, Rai, El Bab bölgesine 130 bin Suriyeli kardeşimiz geri dönüp evlerine yerleşti. Şimdi aynı işi Afrin'de yapıyoruz. Bu şekilde adım adım tüm Suriye sınırımızdan temizleyecek ve yıllardır ülkemizde yaşayan kardeşlerimizin evlerine dönebilmelerini böylece sağlayacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

AK Parti Amasya İl Kongresine Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AK Parti genel başkan yardımcılarının yanı sıra parti milletvekilleri ile belediye başkanları da katıldı.