Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra parti içinde başlayan ancak 23 Haziran İstanbul seçimleri nedeniyle ertelenen ´değişim´ beklentisini karşılayacak bazı adımları kısa süre içinde atacağı belirtiliyor.

23 Haziran seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından AK Parti´de başlayan ´Değerlendirme Toplantıları´nda önümüzdeki süreçte, hem parti yönetiminde, hem pasif ve başarısız teşkilatlarda hem de kabinede bazı değişiklikler yapılacağı izlenimi ortaya çıktı.

TASARRUFLARIMIZ OLACAK

MYK Toplantısı´nda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, "Önümüzdeki süreçte bazı tasarruflarımız olacak, alacağımız kararlara herkesin saygı duymasını bekliyorum" dediği öğrenildi. AK Parti kulislerinde Erdoğan´ın, olağanüstü kongreyi toplayarak MKYK´da da büyük değişiklikler yapabileceği konuşuluyor.

DEĞİŞİM MESAJLARI VERİYOR

Yeni partinin teşkilatlanma girişimi ile birlikte AK Parti´den olası bazı geçişlerin olabileceğinin sıkça konuşulması Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı oldukça rahatsız ederken, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde başarısız olan bazı il ve ilçelerdeki teşkilatların görevden alınacağı ve ilk değişiminde İstanbul´dan başlayacağı parti içinde konuşuluyor.

2 HAFTA SONRA BAŞLAYACAK

Erdoğan´ın, milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarının tamamlanmasının ardından değişim konusunda düğmeye basacağı belirtiliyor. Değişikliklerin en erken iki hafta, en geç 3 ay içinde ortaya çıkacağı iddia ediliyor. Erdoğan´ın kabinedeki değişimi ise, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne yönelik ´revizyon´ çalışmasından sonraya bırakacağı değerlendiriliyor.

İLÇE BAŞKANLARINDAN İSTİFALAR İSTENDİ Mİ?

AK Parti Samsun il ve İlçe  teşkilatında önemli sayıda kişinin teşkilatlardan uzaklaştırılması bekleniyor. Hatta Atakum ,İlkadım ve Terme ilçe başkanlarının istifalarının istendiği ve istifa etmeleri için belirli süreler verildiği iddiaları da AK Parti siyasi kulislerindeki yerini aldı. Bu durumda ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları yönetimleri ile birlikte revizyondan büyük ölçüde etkilenecek gibi görünüyor.

Brt Haber