Bafra Haber-MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta Bafra Muhtarlarla Derneği’ni ziyaret etti
Samsun MHP Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta Bafra’da Muhtarlarla bir araya geldi.

VATANDAŞLARIMIZLA HEP İÇ İÇEYİZ
Biz parti olarak sürekli sahadayız genel kurul faaliyetlerini sürdürüyoruz hem de sahada vatandaşlarımızla birlikte olup onların dertlerini dinliyoruz diyen Erhan Usta Bafra’da muhtarlar bir araya gelerek dertlerini dinledi.


‘ZEYTİN DALI’HAREKATINI DESTEKLİYORUZ

Türkiye’nin şuanda içinde bulunduğu durumu ve Türkiye’ye karşı olan terörü yok etmeye karşı yönelik operasyonların bir miktar üzerinde durmak lazım diyen Usta şöyle devam etti, malum bugün “Zeytin Dalı Harekatı’nın” 15. günü temel olarak bu harekatın temelinde olan şeyi hepimiz biliyoruz. Türkiye’ye,Suriye üzerinden gelen bir terör tehdidi var o terör tehdidini yok etmek ve hudut sınır güvenliğini sağlamak adına oradayız.

TERÖR DEVLETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Usta,Orada ki yapılaşmanın Türkiye’nin bekasını tehdit eden bir yanı var. Gerçek anlamda bizim milli güvenliğimizi tehdit eden bir durum var. Dolayısıyla biz böyle bir oluşuma Hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti olarak fırsat vermeyeceğimizi ve bunanla müdahale edeceğimizi belirterek bu süreçte hükümete destek vereceğimizi belirterek hükümetin yanında olduk.

Amacımız sivillere dokunmadan bölgeyi teröristlerden temizlemek’
Afrin Harekatı tabi Fırat Kalkanı Harekatının bir devamı. Orada bir koridorun oluşumu engellendi. Şimdi bunu Suriye’nin daha batısındaki terör örgütleri temizleniyor. ‘Zeyin Dalı’ harekatı başarılı şekilde ilerliyor ve çok şükür yavaş gidiyor,yavaş gitmesinin temel nedenide millet olarak bizim hassasiyetimiz buda nedir siviller zarar görmesin.

SİVİLLER ZARAR GÖRMESİN

Mehmetçiğimiz son derece hassas bir şekilde görevini yapıyor. Batılılar Türkiye’nin bu harekatına olmaz demiyor bunu meşru olduğuna bunun birleşmiş milletler genel kurulunun kararlar çerçevesinde Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Genel kurul kararlarının içerisinde meşru bir şey olduğunu biliyorlar fakat işte kaygılıyız endişe verici ama sivillere bir şey olmasın diyorlar sanki sivillerle ilgili kaygıları varmış gibi Suriyeli mülteciler vatanlarından oldukları terörden kaçtıkları zaman kapılarını kapatıp ölüme terk edenler Türkiye’ye İnsanlık dersi ve nasihat vermeye çalışıyorlar.
‘ABD ,PKK ve YPG’yi terör örgütü olarak biliyor ama kabul etmiyor’

MHP başından itibaren devlet olarak şunu söylüyordu. PKK ve YPG bunlar birdir aynıdır diye Amerika Birleşik Devletleri maalesef bunu net bir şekilde bilmesine rağmen kendi politikası çerçevesinde bunu terör örgütü olarak kabul etmiyor diyen MHP Grup Başkan vekili Erhan Usta, Dünyada Haksız diye bir şey yok güç var gücü olan haklı oluyor böyle bir Dünya düzeni var, bizde bölgemizde güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmak için birlik beraberlik içerisinde olmak durumundayız yani burada Milliyetçi Harekat Partisi olarak buradaki duruşumuzu belli ediyoruz. Milli bir duruşumuz var Milli bir mutabakat bir duruş sergiliyoruz ordumuzun yanındayız hükümetin destekçisiyiz Milletimizin’de duaları ile hem ordumuzu hemde hükümeti destekliyoruz dedi.


‘Türkiye’de bazı gruplar olup bitenden rahatsız’
Milletimizin Duruşu çok net bazı gruplar milleti tanımıyan bu milleti bilmeyen Türkiye Tabipler Birliği gibi bazı maceracı gruplar maalesef olup bitenden rahatsızlar dolayısıyla bu türkiye’nin mukavemetini kırmaya çalışanlar oluyor bunlar çok üzücü bunun hiç bir şekilde olmaması lazım birlik beraberlikten taviz vermemek lazım uluslararası arenada ülkemizin birliğini zora sokacak beyanatlardanda herkezin kaçınılması lazım diyerek Usta şunları kaydetti, Milletin arasına fitne sokmaya yönelik işte kendisi gitsin çocuklarını göndersin bilmem ne yapsın söylemleri fitnedir bu beyanatlardan kaçmak kaçınılmak lazım.
‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yok’

Türkün Türk’ten Başka dostu yok diyerek etrafımızdaki dostluklarımızı artırmamız lazım iltifatlar kurmamız lazım. Kendi birlik beraberliğimizi korumadığımız zaman bunlar karşısından durma imkanı yok o anlamdada hiçbir siyasi parti gözetmeksiniz bu meselelere öyle  bakmak lazım biz Milliyetçi Harekat Partisi olarak bu meseleyi bu şekilde görüyoruz inşallah bur da ordumuz başarılı olacak bundan sonra kimseden izin beklemeden fıratın batısını terör unsurlarından ayıklamamız lazım dedi.

 Konuşmadan sonra Bafra’daki hal ve Bafra esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi, Bafra Ülkü Ocaklarını da ziyaret eden Usta buradaki ziyaretten sonra Türkav Bafra İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
Programa, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, MHP Bafra İlçe Yönetimi, Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma, Türk Eğitim-Sen Başkanı Hakan Eroğlu’da katıldı.