Samsun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüb Güler, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu ile görüştü. Güler görüşme sonrası gazetecilerin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili sorusuna, "Bizim amacımız Samsun esnafının, işçisinin, memurunun, Samsunspor taraftarının faydalanabileceği güzel bir Samsun yaratmak. İyi insanların Samsun'u yönetmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduk" dedi

SESOB Başkanı Eyüb Güler, İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'nda Recep Güleroğlu ile biraraya geldi. Eyüb Güler ile Recep Güleroğlu arasında geçen görüşmenin detayları merak konusu olurken, ikili görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

GÜLER: ORTAM OLURSA HİÇBİR ŞEYDEN ÇEKİNMEYİZ
Büyükşehir adaylığıyla ilgili konuşan SESOB Başkanı Güler, "Başkanlığını yaptığım SESOB haricinde her dönem Samsun halkıyla içiçe oldum. Yaptığımız iyilikleri gazetelerde yayınlamadık, ama Samsun halkının yarısı ne yaptığımı biliyordur. Sadece merkezde değil ilçelerde de aynı. Hiç bir zaman kapımı teleofnlarımı kapatmadım. Bunları ben bir yerlere geleceğim diye yapmadım. Ne milletvekili ne de büyükşehir adayı olayım diye yapmadım. Ben onu Allah rızası için yaptım. Samsun'da yaşıyoruz, her şeyiyle ilgileniyoruz, sadece o koltukta oturmak için değil Samsun'un problemleriyle her zaman içiçe olmuş birisiyim. Memlekette böyle bir istek talep varsa bunlar tartışılır konuşulur, başkanımıza da bu konuda değindik. Büyükşehir Belediye Başkanlığı kolay bir şey değil, benim başkanlığımda da bu teşkilat birbirine çok ısındı sarıldı. Birbirine bağlı teşkilat oluştu. Bu teşkilatın görüşlerini almamız lazım. Sadece benim istememle olmaz. Bunları konuşur tartışırız böyle bir ortam olursa da hiçbir şeyden çekinmeden adaylığımız olur" diye konuştu.

GÜLEROĞLU: ONUR DUYARIZ
İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu da ziyaretlerinden dolayı Başkan Güler'e teşekkürlerini ileterek, "Eyüb Başkan Samsun'un en büyük sivil toplum kuruluşunun başında bulunuyor. Binlerce üyesi olan bir Sivil Toplum Örgütü. Bu konumda bulunan insanların Samsun'a dair, fikirleri siyasi düşünceleri bizim için önemli ve dikkate alınması gereken öneriler. Bu anlamda istişarelerimiz oldu. Görüş alışveirşinde bulunduk. Detayını açıklamak şuan uygun olmaz. İlerleyen zamanlarda açıklarız. Eyüb Başkanımı ya da diğer adı geçen aday adaylarımızı, Samsun'da marka haline gelmiş isimleri bizim partimizden teveccüh göstermeleri bizi mutlu eder onur duyarız. Eyüb Başkanımızın ziyareti de bu anlamda çok önemli. Gündeme ilişkin meseleleri konuştuk. Bunun dışında gelişme olursa bilginiz olur" ifadelerini kullandı.

Samsun Gazetesi