Başkan Osman Genç, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 103 yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Sarıkamış’ın Türk toplumunun her kesimini derinden etkileyen acı bir hatıra olduğunu belirten Başkan Genç, "Bu harekat bizlere Mehmetçiğin vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerimiz olabilecek en zor koşullarla karşı karşıya kalmalarına rağmen tereddüt etmeden vatan için mücadele etmişlerdir" dedi.

15 TEMMUZ, YİĞİTLİK ÖRNEĞİ

Sarıkamış'ta verilen mücadele ve destansı fedakarlığın bugün de devam ettiğini belirten Başkan Genç, "15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı, Türk milletinin mücadelesi bu vatanın, bu milletin koşullar ne olursa olsun vatanı için seve seve canını verebileceğini gösteren en şanlı mücadelelerden biridir. Bu aziz millet ile ne kadar övünsek azdır. Geçmişi kahramanlıklarla dolu bir milletin evlatları, atalarına yakışır bir yiğitlik ve fedakarlık örneği ile tarih yazmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

GENÇLER DERS ÇIKARMALI

Sarıkamış'ta yaşanılanların, özellikle gençlerin ibret alarak önemli dersler çıkarması gereken büyük kahramanlık tablosu olduğuna işaret eden Genç, mesajında şunları söyledi: "Bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti bizlere de büyük sorumluluklar yüklemiştir. Bugün de bizler bu fedakarlığın bilincinde olarak onların izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatan için her koşulda çalışmak durumundayız. Bu vesileyle Sarıkamış'ta ve yurdun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor şükran ve minnetle anıyorum."