26. Dönem eski CHP Samsun Millet Vekili Hayati Tekin, istişare toplantısına CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, Yönetimi, CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Demir, CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Vet. Hek. Kemal Bütüner ve Partililer katıldı.

26. Dönem eski CHP Samsun Millet Vekili Hayati Tekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için aday olur mu ya da aday olmam konusunda kesin bir karar vermedim. Çünkü kulağıma bir yerde adaylığım için olumlu gelişmeler geliyor, bazı yer de ise olumsuz o yüz dedendir ki acele etmeden kesin bir karar vermek istemiyorum.

Basın şimdiden bizleri onure ederek Samsun Büyükşehir’e Belediye başkanlığı için aday göstermiş bile. Henüz kesin bir karar vermediğini belirten Tekin, ama bunu iyi biliyorum ki geçmişteki Belediye Başkanlığı tecrübemle eğer Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup, kazanırsam hiç kimseyi mahcup etmeden yüzümüze bulaştırmadan bu işin icabından anlımızın akıyla yaparız bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın dedi.

CHP ile İyi Partinin birleşmesini iyi anlamak gerek ve bazı çelişkileri çözmek gerekiyor, eğer çelişkileri çözemezsek ben orta yalnız kalırım o zaman. Şu an Samsun Büyükşehir’in şu an ki borcu 2.5 Milyar TL borcu var diyen Tekin, yine de hiçbir zaman bu kutsal görevden kaçmayacağını ama ilçelerdeki yapacağımız istişare toplantılar sonucu en az 5 ile 10 gün için de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Adaylığı için kesin bir karara varacağını belirtti.