9 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE BİTİRDİK

Bir buçuk yıl önce fakülte binasının inşaatına büyük bir heyecanla başladıklarını belirten hayırsever iş adamı Akif Arslan, “Arslan ailesi olarak şehrimize uzun yıllar katkı sağlayacak olan bir fakülte binası yaptırmanın heyecanı ve gururu içerisinde inşaata başladık. Bu süreçte birçok engel ve sıkıntılarla karşılaştık ancak hayır işi olması hasebiyle yılmadan yıkılmadan 9 ay gibi kısa bir sürede gecemizi gündüzümüze katarak fakülte binasını inşa ederek Ondokuzmayıs Üniversitesine teslim ettik.” Dedi.

TEK İSTEĞİMİZ DİKTİĞİMİZ FİDANIN YEŞERMESİYDİ

giremediğimiz için öğrenci gelmedi. Bu kez öğrenci gelmesi için Arslan ailesi olarak okulumuzu tercih eden ilk 25 öğrenciye burs verme taahhütlünde bulunduk ancak bu da etkili olmadı veya olamadı. Ardından da Bafra Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi olarak yaptırdığımız binanın Sağlık Bilimleri Fakültesi olmasına karar verildi. Bu süreçte de Arslan ailesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmayı yine taahhüt ettik. Akabinde de son olarak Eczacılık Fakültesi gündeme geldi. Çok detaya inmek istemiyorum sonuç olarak burada da yine gerekli olan laboratuvar altyapısını da Arslan ailesi olarak bağışlamayı taahhüt ettik. Tam olacak derken karşımıza yine bir başka belirsizlik çıkıverdi.

NAM VE ŞÖHRET PEŞİNDE OLMADIK

Arslan ailesi olarak biz bu güne kadar nam, şan veya şöhret peşinde hiç koşmadık aile büyüklerimiz adına yaptırmış olduğumuz fakülte binasında tek isteğimiz tıpkı toprağa diktiğiniz bir fidanın bir süre sonra yeşerdiğini, dallanıp budaklandığını görmenin verdiği haz gibi, yaptırmış olduğumuz okulda öğrencilerin eğitim görmesini büyük bir heyecanla bekledik. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya da hazırdık.” Diye konuştu.

 İLK GÜNKÜ HEYECANIMIZA KAVUŞTUK

Geçen bu sancılı süreçte bunaldıklarını ancak Bafralı hemşerilerinin desteği sayesinde pes etmediklerini belirten hayırsever işadamı Akif Arslan, “Her ne olduysa oldu ancak sonuçta AK Parti Samsun Milletvekilimiz Orhan Kırcalı’nın YÖK Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası Eczacılık Fakültesinin Bafra’da kurulacağının müjdesini almış olduk. İnşaata başladığımız ilk günkü heyecanımız bu müjdeli haber sayesinde tekrar alevlendi.” Dedi.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Dolayısıyla bu sürece katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a AK Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’a AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan’a, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, Samsun Valisi Osman Kaymak’a OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e ilgi ve alakalarından ötürü Arslan ailesi adına teşekkür ediyorum. Özellikle bu süreçte bizlerden desteğini bir an olsun esirgemeyen başta AK Parti Samsun Milletvekilimiz Orhan Kırcalı’ya, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’a, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna’ya, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz’e, Bafra GİAD Başkanı Alper Güngör’e, Bafra’da faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütü temsilcilerine, siyasi parti temsilcilerine ve fakültesine sahip çıkarak bizleri gururlandıran tüm Bafra halkına canı gönülden teşekkür ediyorum.