İYİ Parti Bafra ilçe kongresi gerçekleşti. Kongre sonucunda ilçe Başkanlığına Mali Müşavir Zafer Bektaş seçildi. İlçe binasında gerçekleşen kongreye katılım ve ilgi yüksek oldu. Kongre sonucunda Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri ile il delegeleri belli oldu. Zafer Bektaş güçlü başkan olarak ilçe Başkanlığına tek aday gösterildi ve İlçe Başkanı seçildi.
İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Bektaş; “Sözlerime başlarken öncelikle zeytin dalı harekâtında şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz ile tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Şehit ailelerimize ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Gazilerimizi saygılarımla selamlıyorum. Yüreğimiz yanarken milletimiz acı çekerken, anneler babalar eşler çocuklar kardeşler gözyaşı dökerken siyasi bir konuşma yapmak mümkün değildir” şeklinde konuştu.
İYİ Parti İlçe Başkanı kongre sonrasında yaptığı açıklamada; “Bizler Türkiye’mizi yönetmeye talibiz. İyi parti Türkiye’nin ve milletimizin tek umududur. İyi parti cesurların partisidir. İyi parti adalettir, hukuktur, sevgidir, kalkınmadır, gelişmedir, iyi parti sağlıktan eğitime, tarımdan- sanayiye tüm problemlerin çözüm adresidir. İyi parti kucaklaşmadır, cumhuriyettir, Atatürk’tür iyi parti demokrasidir, insan haklarıdır, huzurdur, refahtır. Bizim derdimiz sadece ülkemizi içinde bulunduğu çıkmazlardan kurtarmak milletimizi mutlu etmektir. Bu nedenle bundan sonrada tüm enerjimizi milletimiz için harcayacağız. Biz hedeflerimizi küçük hesaplara heba edemeyiz. Biz kişisel ikballerimiz uğruna nefsimize yenik düşemeyiz. Hedefimiz 2019 seçimleridir. Hedefimiz Bafra belediye başkanlığını kazanmaktır. Hedefimiz samsun büyükşehir belediye başkanlığını kazanmaktır. Hedefimiz 17 ilçe belediye başkanlığını kazanmaktır. Hedefimiz Meral Akşener’i başkan yapmaktır” ifadelerini kullandı.