Haber AKS televizyon kanalında Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve Haber AKS Tv Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan'ın konuğu olan AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, yerel seçim sürecini değerlendirdi, Mustafa Demir'in adaylığı üzerinden yapılan spekülasyonlarla ilgili ise açıklamalarda bulundu.

Samsun'da bazı çevreler tarafından AK Parti Büyükşehir adayı Mustafa Demir'in adaylığının geri çekilebileceği yönünde oluşturulan algı operasyonlarına Haber AKS televizyonunda cevap veren AK Parti Samsun İl Başkanı Karaduman, "Cumhurbaşkanımızın takdiri ile adayımız Mustafa Demir oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bir karardan geri döndüğünü hatırlamıyorum. Kuruluşumuzdan bugüne kadar karar sürecleri bir araya geldik, oturduk, konuştuk, karar verdik şeklinde değil, ilk günden itibaren ciddi araştırmalar neticesinde ve belli aşamalardan geçerek kararlar veriliyor. Yerel seçimler yaklaşırken son 3-5 ayda kim aday olur çalışalım diyerek hareket edilmedi asla.Cumhurbaşkanımızın Samsun'dan çok büyük beklentisi var." dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Haber AKS televizyonunda ayrıca yerel seçimde Samsun'da Millet İttifakı olması halinde kendilerini zorlayacak bir durum olup olmayacağı ile ilgili de konuştu. Hakan Karaduman, Samsun'da Millet İttifakı olması durumunda sadece Atakum ilçesinde zorlanabileceklerini belirterek, "Millet İttifakı bizi belki sadece Atakum'da zorlayabilir. Orada rakibimiz CHP. Onun dışında hiç bir yerde yoklar. İttifak üyesi partilerin oylarını toplasak hiçbir yerde tehlike arz etmiyorlar. O ittifaka karşı Cumhur İttifakı olarak hareket ettiğimizde hiçbir yerde riskimiz yok, yakınımıza bile yaklaşma durumları söz konusu değil." diye konuştu.

Samsun'da yerel seçim öncesi ilçe belediye başkanlarının değişip değişmeyeceği konusunda da açıklamalar yapan Hakan Karaduman, şunları dile getirdi.

"İlçelerde yaşanabilecek değişim normal. Bu kesin birşey değil ama genel bir değişim ihtiyacı geçmiş seçimlerde de oldu ve bizim partimiz de yüzde 41 değişiklik yapıldı. Bazı illerde yüzde 100, bazılarında yüzde 10 ama ortalama olarak yüzde 40-45'lerde. Bugün açıklanan 74 il belediye başkan adaylarımızdan mevcutlardan yüzde 33'ü devam ediyor, yani 3'ünden birisi. Yaklaşık yüzde 65'lik bir değişim var. Yeni başkan adayları için de şunu söyleyebiliriz, biraz teşkilat ağırlıklı bir yenilenme olmuş genelde.İlçeler düzeyinde ne olur bilemiyoruz ama yüzde 40-50'lere varan bir değişiklik olabilir. Ortalama için bunu söyleyebilirim."