Olay O günün Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü ile Yenice Doyran Orta Okulu müdürü Cavit Ovalı arasında yaşanmıştı.

TÜRKİYE  KAMUOYUNU’NDA GENİŞ YER BULAN GAZETECİ ÜMİT CEYLAN IN İMZA ATTIĞI HABERİ HATIRLAYALIM.

Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü ile Yenice Doyran Ortaokulu Müdürü Cavit Ovalı arasında, komedi filmlerini aratmayacak biçimde başlayan tartışmanın dava konusu olmasından sonra mahkemede ilginç bir durum ortaya çıktı. Kaymakamın, okul müdürünü Cumhuriyet Savcılığı'na sahte bir isimle mektup yazarak, şikeyet ettiği mektubu da memuruna posta attırdığı anlaşıldı.

FİLM BİTMEDİ
Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü ile Yenice Doyran Ortaokulu Müdürü Cavit Ovalı arasında 'Hocam' sözüne karşılık "Sana öyle bir kafa atarım ki dışarı fırlatırım" cevabıyla başlayan olay, filmleri aratmayacak bir senaryoya dönüştü. Önce müdür, kaymakamı şikayet etti. İddiaya göre kaymakam da jandarmaya okul baskını yaptırdı. Ardından Cumhuriyet Savcılığı ve jandarmaya gönderilen şikayet mektupları gerekçe gösterilerek, okul müdürü Ovalı hakkında soruşturma açılması istendi. Ancak şikayetler mahkemeye yansıyınca Alaçam'daki adeta komedi filmlini andıran olayların sona ermediği ortaya çıktı.

MÜDÜR VE YARDIMCISI AKLANDI

Alaçam Kaymakamlığı ile Alaçam Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen şikayet dilekçeleri üzerine, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenlerince ön inceleme yapıldı. Denetmenlerin veliler, öğrenciler, köylüler ve okulla iş gören şoförlerle yaptığı görüşmelerle, okulun hesaplarının ve evraklarının incelenmesi sonucunda oluşturulan raporda, müdür Ovalı ve yardımcısı Mükerrem Cem Ceylan hakkındaki iddiaların yersiz olduğu bildirildi.



HİZMETLİ İFTİRA ATMIŞ
Okul Müdürü Ovalı ve yardımcısı Ceylan hakkındaki iddialarla ilgili yapılan incelemenin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, dilekçelerden birinin sahibi olan okul hizmetlisi F.D. iftira attığını söyledi. F.D. Alaçam Cumhuriyet Savcılığı ve Alaçam Asliye Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede, "Okul Müdürü Ovalı ve yardımcısı Ceylan, hakkımda idari soruşturma açtırdıkları için, kızdım ve onlara iftira attım. Bir dilekçe yazarak kaymakamlığa verdim" dedi. F.D.'nin Alaçam Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılaması
sonucunda, iftira suçundan 3 ay 22 gün hapisle cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

SAHTE İSİMLİ MEKTUBU
KAYMAKAM GÖNDERMİŞ

Bu arada okul müdürü ve yardımcısı için gönderilen diğer şikayet dilekçesiyle ilgili yapılan araştırmada ise, mektubun sahte isimle Samsun Merkez PTT'den gönderildiği tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla güvenlik güçlerince PTT'nin güvenlik kameraları incelendi. Yapılan araştırmada, mektubu gönderen kişinin de Alaçam Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürlüğü'nde görevli C.M. olduğu tespit edildi. C.M. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınan ifadesinde "Samsun'da işim olduğunu söyleyerek Kaymakam Sezgin Üçüncü'den izin aldım. Kendisi de bana bir zarf verdi. 'Al bunu Samsun postanesinden at' dedi. Zarfın üzerine de Alaçam Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben yazı yazdırdı. Ben de zarfı Samsun postanesine verdim. İçeriğinden hiç bir bilgim yok" dedi.

VALİLİK KARARI BOZULDU

Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü hakkında, "Sana öyle bir kafa atarımki dışarı fırlatırım" sözleri nedeniyle Samsun Valiliği'nce 'Soruşturma İzni Verilmemesi' kararına Okul Müdürü Cavit Ovalı itiraz etti. Samsun Bölge İdare Mahkemesi, itirazı inceleyerek Samsun Valiliği'nin kararını, "Olay şahitlerin ifadeleriyle sabit olduğu" gerekçesiyle bozarak, Kaymakam Üçüncü'nün yargılanmasına karar verdi. Bölge İdare Mahkemesi, Alaçam Kaymakamlığı'nın okul müdürü Ovalı ve yardımcısı Ceylan için verdiği kısmi soruşturma iznini de bozarak, soruşturma izni verilmemesine karar verdi.

KAYMAKAM TANIMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ
Kaymakam Üçüncü, 26 Şubat 2013 tarihinde Haber Gazetesi'nde yayınlanan 'Trajikomik film gibi' başlıklı haberde yer alan açıklamasında ise "Bize 8 -9 aydır sürekli okulla alakalı sözlü şikâyetler geliyordu. Savcılık konu ile alakalı adli soruşturma başlattı. Biz de konuyla ilgili ön inceleme ve idari soruşturma başlattık. Ben kimseye hakaret etmedim o okul müdürünü de bir kere gördüm, kendisini tanımıyorum bile. Valiliğe şikâyet dilekçesi yazdıktan sonra bu konudan bilgim oldu. Kendisine hakaret ettiğimi beyan etmiş, bununla alakalı kendisini iftira atmaktan mahkemeye vereceğim" demişti.

Kaymakam Üçüncü İle Okul Müdürü Ovalı Arasındaki Mahkeme Hala devam ediyor.

Olay Kaymakam Sezgin Üçüncü Olaydan Sonra Alaçam Kaymakamlığından alınarak başka bir ilçeye gönderildi. Kaymakam Sezgin üçüncü 4 ay önce Samsun Vali Yardımcılığına Atandı.